Lectie de tinut minte de la Parintele Necula! „Om duhovnicesc nu e cel care intra in biserica si face cincizeci de cruci!” – Cap Limpede

Lectie de tinut minte de la Parintele Necula! „Om duhovnicesc nu e cel care intra in biserica si face cincizeci de cruci!”

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!

Cum putem dobandi pocainta cea adevarata, parerea de rau pentru pacatele noastre? Lucidizandu-ne, incercand sa intelegem ca pacatele noastre sunt pacatele noastre si nu sunt neaparat prin inductanta, si, nu in ultimul rand incercand sa transformati pocainta nu intr-un specatcol de dat ochii peste cap… Repet imaginea aceasta, ca e aproape hologramica in Biserica: tone de prune in gura si ochi dati pana la ceafa peste cap!

Nu atitudinile exterioare denota duhovnicia omului. Lucrarea lui totdeauna e inlauntrul sau, creste inlauntrul sau, se dobandeste si se desavarseste, inlauntrul sau, apoi trece in afara. Sa stiti ca om duhovnicesc e cel care, atunci cand intra in biserica nu face cincizeci de cruci. Ci strange mana cersetorului si zice:

„Ioane, is bucuros ca ai venit si azi!”

Se duce si ia de jos chibritul ars de catre unul care si-a stins tigara si dupa aia zice: „Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, iarta-l si lasa-l de fumat!…”, adica oamenii care mai si fac din cand in cand pe crestinii, arata ganduridinierusalim.

Loading...

Parintele Constantin Necula


Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!
spre

Share Page

Close