Acasă Politic Lectia lui Biden despre coruptie

Lectia lui Biden despre coruptie

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Prezent miercuri la Cotroceni, vicepresedintele SUA, Joe Biden, a declarat ca in ceea ce priveste coruptia, aceasta este o alta forma de tiranie.

„Coruptia reprezinta o alta forma de tiranie si poate reprezenta un pericol nu numai pentru economia unei tari, ci si pentru securitatea nationala. Exista tari care exploateaza coruptia pentru a putea sa exercite influente nefaste si sa submineze suveranitatea tarilor din jur”, a spus vicepresedintele SUA in alocutiunea din finalul vizitei oficiale la Bucuresti, transmite Mediafax.

El a mai afirmat ca, atunci cand tribunalele si politicienii pot fi cumparati, societatea poate fi manipulata din exterior.

„Atunci cand politicienii pot fi cumparati, cand tribunalele pot fi cumparate, presa face propaganda, acolo veti gasi o societate care poate fi manipulata din exterior, o societate care pierde controlul asupra propriului destin. Am vazut in Ucraina cum 15 ani de coruptie au subminat sistemul lor de institutii militare si capacitatea tarii de a se apara, a adaugat Joe Biden. Multi dintre dumneavoastra, din guvern sau din afara guvernului, ati luptat pentru indepartarea coruptiei. (…) DNA si-a stabilit independenta si a trimis o mie de cazuri in fata justitiei anul trecut, ANI a trimis peste sase mii de cazuri de incompatibilitate (…) Desigur, sunt lucruri care mai trebuie facute pentru finalizarea acestor cazuri”, a afirmat Biden.

El a spus ca, avand in vedere cele mentionate, nu este de mirare ca institutiile anticoruptie din Romania sunt cotate cu cea mai mare incredere din partea populatiei.

”Ati ales un presedinte al Curtii supreme care lupta sa protejeze independenta justitiei, a continuat vicepresedintele SUA. Coruptia este o problema grea si complexa in orice tara, ansa poate fi rezolvata. Va indemn sa faceti pasi inainte si sa rezistati tentatiei de a face pasi inapoi. Cereti institutiilor judiciare sa fie libere in continuare”, a continuat Joe Biden.

 

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos