Acasă Sanatate Leacul minune din seminte de grapefruit! Vezi cea mai eficienta modalitate de...

Leacul minune din seminte de grapefruit! Vezi cea mai eficienta modalitate de utilizare

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

In sezonul rece romanii consuma adesea citrice, iar grapefruitul este unul din fructele preferate la noi in tara. In anii 70 dr. Jacob Harich a observat ca extractul din aceste seminte este folosit in mod traditional in multe tari, din Sudul Americii si pana in Europa sau Asia, pentru a curata pielea, parul si chiar suprafetele din casa. Localnicii acelor zone pretuiau extractul din seminte de grapefruit pentru proprietatile sale puternic antivirale si antibacteriene.

Studiile au aratat ca semintele de grapefruit pot distruge aproximativ 800 de tulpini de bac­terii, inclusiv unele rezistente la antibioticele de sinteza. In prezent, se cunoaste o singura bacterie rezistenta la acest antibiotic natural: Pseudomonas aeruginosa numit si bacilul pioceanic – o bacterie gram negativa intalnita de obicei in infecii intraspitalicesti, fiind caracterizata printr-o multirezistenta la antibiotice, scrie formula as.

Cum folosim semintele de grapefruit
In terapie, se folosesc atat semintele de grap­efruit, cat si membranele (pielitele) care le in­conjoara si le protejeaza in interiorul fructului, ambele fiind foarte active din punct de vedere terapeutic.

Prepararea si adminis­trarea lor nu este, insa, un lucru usor si asta pentru ca nu exista niciun solvent care sa extraga toate prin­cipiile active din grapefruit. Pigmentii si sub­stan­tele amare sunt solubile in apa ori alcool, in timp ce substantele aro­matice pot fi extrase numai in uleiuri. Din aceste motive, exista doar doua for­me de administrare, ce pot cuprinde – nu in aceeasi masura – toate principiile active:

1. Pulberea

Semintele de grapefruit si membranele uscate se pun intr-o piua (mojar), unde se faramiteaza manual. Ras­nita electrica nu se poate folosi, intrucat substantele uleioase continute de samburi nu permit macinarea. Imediat dupa obtinere, o lingurita de pulbere se ames­teca cu trei lingurite de miere. Din pasta astfel obti­nuta se ia cate o lingurita, de doua-trei ori pe zi, pe stomacul gol.

2. Extractul glicerinat

Este cel mai puternic preparat obtinut din grapefruit. Se prepara pe cale industriala, prin folosirea unui amestec de glicerina, apa si alcool, pentru a dizolva toate tipurile de sub­stante active din semintele fruc­tului. Acest extract este un lichid cu miros placut, de citrice, cu o culoare porto­calie in­ten­sa si un e­fect anti­biotic, antiviral si an­tifungic foar­te puternic. Cu con­­ditia ca ex­tractia sa fi fost facuta cu ingrediente biologice, acest produs se poate folosi si intern.

Tratamente interne cu seminte de grapefruit

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos