Acasă Stirile zilei Social La sfarsitul saptamanii vor reveni ploile si ninsorile in toata tara! Vezi...

La sfarsitul saptamanii vor reveni ploile si ninsorile in toata tara! Vezi PROGNOZA pe doua saptamani!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

La sfarsitul saptamanii revin precipitatiile, initial sub forma de ploaie, apoi transformandu-se in ninsori. Vezi prognoza pe doua saptamani:

In Banat, vremea se va incalzi in primele doua zile, apoi temperaturile vor scadea pana la medii in jur de 3 grade, in perioada 8 – 12 februarie. Din 13 februarie valorile temice vor mai creste usor pana la medii de 5…6 grade spre sfarsitul intervalului. Temperaturile minime vor fi negative, exceptand noptile din 6 si 7 februarie cand minimele se vor situa in jurul valorii de 0 grade Celsius. Incepand din 6 februarie, temporar vor fi precipitatii in general slabe cantitativ. Acestea vor fi mai ales sub forma de ploaie (6-7 februarie), predominant ninsori intre 8 si 11 februarie si mixte din 12 februarie pana la sfarsitul intrevalului.

In Crisana, maximele termice vor creste in primele doua zile pana la valori medii de 8 grade Celsius, apoi vremea se va raci, astfel incat temperaturile diurne se vor situa, in perioada 8 – 12 februarie, in medie la valori in jur de 2 grade Celsius. Din 13 februarie valorile temice vor creste usor pana la medii de 4…5 grade la sfarsitul intervalului. Temperaturile nocturne vor fi apropate de 0 grade in noptile de 6 si 7 februarie, in timp ce in restul intervalului vor fi negative si vor fi cuprinse in medie intre – 4 si – 2 grade Celsius. Temporar vor fi precipitatii in general slabe cantitativ pe parcursul intregului interval. Acestea vor fi predominant sub forma de ninsoare in prima zi si in intervalul 8 – 12 februarie si mixte in celelalte zile.

In Transilvania, vremea se va incalzi in primele doua zile, cand maximele termice vor urca in medie pana la valori de 6…7 grade Celsius, apoi temperaturile vor scadea si se vor mentine la valori medii de 0…2 grade pana la sfarsitul intervalului. Temperaturile minime vor fi negative pe tot parcursul intervalului si se vor situa in medie intre – 6 si – 3 grade Celsius, in prima saptamana si intre – 8 si – 5 grade Celsius, in cea de a doua saptamana. Incepand din 6 februarie, temporar vor fi precipitatii in general slabe cantitativ. Acestea vor fi mai ales sub forma de ploaie (6-7 februarie) si predominant ninsori in restul intervalului.

In Maramures, maximele termice vor creste in primele doua zile pana la valori medii de 4…5 grade Celsius, apoi vremea se va raci, astfel incat temperaturile diurne se vor situa, in perioada 8 – 12 februarie, in medie la valori in jur de 0 grade Celsius. Din 13 februarie valorile temice vor creste usor, pana la 2…3 grade la sfarsitul intervalului. Temperaturile minime vor fi negative pe tot parcursul intervalului si se vor situa, in medie, in jur de – 3 grade Celsius in perioada 5 – 8 februarie si intre – 7 si – 4 grade Celsius pana la sfarsitul intervalului. Temporar vor fi precipitatii in general slabe cantitativ in tot intervalul. Acestea vor fi mai mixte intre 6-7 februarie si predominant sub forma de ninsoare in restul intervalului.

In Moldova, vremea se va incalzi in primele doua zile, cand maximele termice vor urca in medie pana la valori de 6 grade Celsius, apoi temperaturile vor scadea si se vor mentine pana la sfarsitul intervalului la valori medii in jur de 2 grade. Temperaturile minime vor fi negative pe tot parcursul intervalului si se vor situa in medie intre – 4 si – 1 grad Celsius in prima saptamana si intre – 5 si – 3 grade Celsius in cea de a doua saptamana. Vor fi precipitatii moderate cantitativ, in 7 si 8 februarie cand vor fi mixte si in 10 si 11 februarie, predominant ninsori. Incepand cu 12 februarie va mai ninge, dar slab cantitativ.

In Dobrogea, vremea va fi calda in primele trei zile, cand maximele termice se vor situa la valori medii de 8…10 grade Celsius. Incepand din data de 8 februarie temperaturile diurne vor scadea usor si se vor situa, pana la sfarsitul intervalului, in medie intre 4 si 6 grade Celsius. In primele nopti temperaturile minime vor fi usor pozitive, pana la medii de 4 grade Celsius, dar incepand din 9 februarie vor scadea usor si vor fi apropiate de pragul de inghet. Vor fi precipitatii slabe, predominant sub forma de ploaie, exceptand zilele de 7, 10 si 11 februarie cand vor fi moderate cantitativ.

In Muntenia, vremea va fi calda in primele trei zile, cand temperaturile maxime se vor situa in medie la valori de 9 grade Celsius. Incepand din data de 8 februarie valorile diurne vor scadea usor si se vor situa pana la sfarsitul intervalului in medie in jur de 4 grade Celsius. Temperaturile minime vor fi in medie apropiate de 0 grade pana pe 8 februarie, dupa care vor scadea usor si se vor situa intre – 4 si – 2 grade Celsius. Incepand din data de 7 februarie, temporar se vor semnala precipitatii. Acestea vor fi moderate cantitativ in 7 februarie (sub forma de ploaie) si in 10 si 11 februarie (mixte). In restul intervalului vor fi precipitatii slabe, sub forma de ploaie, lapovita si ninsoare.

In Oltenia, in primele trei zile, vremea va fi calda, iar maximele termice se vor situa in medie la valori de 7…9 grade Celsius. Incepand din data de 8 februarie temperaturile diurne vor scadea usor si se vor situa, pana la sfarsitul intervalului, in jurul valorii de 4 grade Celsius. Temperaturile nocturne vor fi in medie apropiate de 0 grade pana pe 8 februarie, dupa care vor scadea usor si se vor situa intre – 4 si – 2 grade Celsius. Incepand din 6 februarie, temporar vor fi precipitatii in general slabe cantitativ. Acestea vor fi mai ales sub forma de ploaie (6-7 februarie) si indeosebi sub forma de lapovita si ninsoare in restul intervalului.

La munte, valorile termice maxime vor creste usor in primele zile si se vor situa la medii de 0 grade, apoi vor scadea usor si se vor mentine, pana la sfarsitul intervalului intre – 4 si – 2 grade Celsius. Vremea va fi rece pe parcursul noptilor, cand minimele termice se vor apropia in medie chiar de pragul gerului intre 9 si 13 februarie. Incepand din 6 februarie, temporar vor fi ninsori in general slabe cantitativ, cu mentiunea ca in zilele de 6 si 7 februarie precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita sau ploaie.

Sursa: rtv.net