Inca o generatie de sacrificiu… La 24 de ani de la Revolutie copiilor de la Pungesti li se ia poate singura bucurie pe care o mai au… Mos Craciun – in afara de joaca, pe care nu le-o poate lua nimeni. Un video realizat de activistii anti-gazele de sist reda marturia unui baiat de 6 ani, care spune ca a fost amenintat de oameni in uniforme ca nu mai vine Mos Craciun daca mai tipa vreodata la poarta primarului.

 

Mai multi copii din Pungesti le-au povestit parintilor ca au fost abordati la scoala de oameni in uniforma care i-au amenintat cu scenarii traumatizante. Marturia unui copil de 6 ani a fost chiar surprinsa pe o inregistrare video de catre unul dintre activistii care au luat parte la protestul de la Pungesti din data de 7 decembrie. Baiatul, aflat in clasa pregatitoare, spune ca un politist a intrat in timpul orelor si i-a intrebat pe toti copiii, pe un ton rastit: „Care a tipat la poarta primarului?“.

 

Protectia Copilului s-a autosesizat In urma relatarilor din presa referitoare la presupusele abuzuri indreptate impotriva copiilor din Pungesti, sefii Directiei Generale de Asistenta Sociala si pentru Protectia Copilului (DGASPC) Vaslui s-au autosesizat si au declarat ca vor incepe o ancheta. „O echipa de la noi se va deplasa in zona in perioada urmatoare.

Trebuie sa vedem daca se tem cu adevarat sau daca nu cumva e o nascocire. Daca se vor confirma cele aratate in mass-media, noi nu putem face altceva decat sa le asiguram copiilor consiliere psihologica in centrele noastre si sa anuntam institutiile statului. Daca, intr-adevar, s-au intamplat abuzuri, vom sesiza «Avocatul Copilului»“, a declarat Ionel Stefanica Armeanu, directorul DGASPC Vaslui.

Sursa: adevarul.ro

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.