Acasă World La doi ani citea numere de 15 cifre! Drama unui copil geniu...

La doi ani citea numere de 15 cifre! Drama unui copil geniu pe care oamenii il compara cu Einstein

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Jaxon Cota este un copil aparent obisnuit, de 11 ani. Totusi, sunt sanse (foarte) mari sa fie mult mai inteligent decat toti oamenii pe care ii cunosti.

Are un IQ de 148 de puncte si face parte din grupul Mensa de la 9 ani. In plus, rezolva probleme de matematica la nivel de liceu atunci cand se plictiseste. La doi ani, deja putea citi cu voce tare numere cu 15 cifre. “Tot timpul am fost atras de cifre. Sunt atat de multe lucruri care le fac fascinante”, a spus el.

Daca majoritatea dintre noi abia puteam vorbi pocit la doi ani, Jaxon era deja interesat de numere. intr-o zi obisnuita la locul de joaca, s-a intors brusc catre mama sa si i-a spus un singur lucru:”78″. Ea nu avea nici cea mai vaga idee despre ce vorbeste, pana sa observe ca un termostat din apropiere avea acest numar inscriptionat, potrivit NBC News.

Apoi, a urmat o serie de evenimente similare, pana cand copilul a inceput sa citeasca numere de 15 cifre. Astazi, participa la concursuri de matematica si concureaza cu copii mult mai mari decat el. “Numerele au un ritm. si ceva anume, intr-un mod ciudat, le face foarte simple pentru el”, a spus tatal sau, scrie playtech.

Desi ar putea intra deja la colegiu, Jaxon alege sa fie un copil obisnuit, deocamdata. “Nu vreau sa trec peste toate etapele astea, pentru ca nu as mai putea face lucrurile pe care le iubesc, cum ar fi sa joc baseball si sa ies cu prietenii mei”. Totusi, pentru ca potentialul sau trebuie fructificat, Jaxon va intra in clasa a sasea in toamna si va primi instructiuni speciale, pentru a evolua in continuare. De asemenea, parintii nu vor sa devina inadaptat, ci sa faca in continuare lucrurile obisnuite pentru copiii de varsta sa.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedent10 reguli de aur ale slabirii
Articolul următorSi tu faci greseala asta! Cum se bea corect apa minerala