Acasă Politic Klaus Iohannis s-a intalnit cu directorul CIA! Vezi ce a punctat seful...

Klaus Iohannis s-a intalnit cu directorul CIA! Vezi ce a punctat seful statului in intalnirea cu seful celui mai puternic serviciu secret!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

In cea de-a doua zi a vizitei sale in Statele Unite, presedintele Klaus Iohannis s-a intalnit si cu Mike Pompeo, directorul Central Intelligence Agency (CIA), transmite Administratia Prezidentiala intr-un comunicat de presa.

Cei doi au discutat despre colaborarea dintre CIA si partenerii de intelligence din Romania, iar presedintele Iohannis a aratat ca Romania este un partener valoros pentru partea americana, in special datorita expertizei din regiunea Marii Negre, Balcanii de Vest si vecinatatea estica, inclusiv in ceea ce priveste amenintarile hibride de pe Flancul Estic al NATO.

”Presedintele Romaniei a asigurat ca tara noastra intelege ca, inclusiv prin servicii de intelligence, sa actioneze ca un furnizor de securitate, pentru a contribui la eforturile internationale pe linie de securitate”, se arata in comunicatul de presa.

In timpul intrevederii, Klaus Iohannis si directorul Mike Pompeo au avut si un schimb de vederi pe teme politico-securitare de actualitate: combaterea terorismului (cu accent pe eradicarea Daesh in Siria/Irak), amenintarea balistica/nucleara nord-coreeana, solidaritatea transatlantica, precum si stabilizarea Afganistanului.

Presedintele Klaus Iohannis a plecat, duminica, in prima vizita oficiala din mandatul sau in care se va intalni cu presedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump. Ultima vizita la acest nivel a avut loc in 2006, cand fostul presedinte Traian Basescu era primit de George W. Bush.

Vizita presedintelui Iohannis in SUA este cu atat mai importanta cu cat, de la alegerea lui Donald Trump, Klaus Iohannis este primul sef de stat din regiunea sud-est a Europei care merge la Casa Alba.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos