Edilul Sibiului si totodata presedintele interimar al PNL, spune ca dreapta se va unifica fara actualul presedinte al Romaniei in ecuatie si exclude varianta Iohannis – presedinte Basescu – premier.

Liderul interimar al PNL, Klaus Iohannis a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa la Timisoara, ca in cazul in care el va fi ales presedinte al Romaniei, actualul sef al statutului, Traian Basescu, nu poate fi numit premier si, totodata, a subliniat ca negocierile pentru unificarea dreptei politice exclud Partidul Miscarea Populara (PMP).

„Nu poate fi numit premier (Traian Basescu – n.r.) din simplul motiv ca nu e inclus in viziunea mea si in optiunea mea. Am fost intrebat daca PMP va intra in drepata unita. Spre surprinderea unora am spus ca nu, noi nu negociem cu PMP. Trebuie sa avem curajul sa construim un proiect politic pentru Romania fara a ne referi la Traian Basescu. E clar ca Traian Basescu a fost figura politica cea mai importanta in ultimii zece ani. Acea epoca s-a terminat. Noi nu facem unificarea dreptei pentru Basescu, noi facem unificarea dreptei fara Basescu”, a declarat Klaus Iohannis.

Intrebat daca, in cazul in care va fi ales presedintele Romaniei, va lua in calcul numirea lui Victor Ponta in functia de premier, Iohannis a raspuns ca nu il preocupa aceasta problema.

„Nu ma preocupa. Viziunea mea e pentru tara, pentru Romania. Daca vom avea un candidat care sa vina sa spuna «eu reprezint stanga», vom vedea si acea viziune, apoi ne vom pronunta”, a mai spus Iohannis.

Klaus Iohannis a participat, vineri, la Timisoara, la o intalnire cu delegatii din judetele Timis, Caras-Severin, Arad si Hunedoara care vor participa la Congresul extraordinar al PNL din 27-28 iunie.

Sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.