Acasă Stirile zilei Justitia Klaus Iohannis a depus o plangere penala la DNA impotriva lui Dragnea!

Klaus Iohannis a depus o plangere penala la DNA impotriva lui Dragnea!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Presedintele PNL, Klaus Iohannis, a depus o plangere penala la DNA impotriva vicepremierului Liviu Dragnea, pentru initierea Ordonantei de urgenta 55/2014 care permite migratia politica a alesilor locali.

Plangerea penala depusa la DNA a fost semnata de Klaus Iohannis, principala acuzatie fiind cea de abuz in serviciu, „impotriva numitului Dragnea Liviu Nicolae, sub aspectul infractiunii de abuz in serviciu, prevazuta de art. 132 din Legea nr. 78/2000, rap. la art. 297 Cod penal”.

Iohannis reclama faptul ca „au fost aduse vatamari” prin OUG 55/2014 tuturor candidatilor la alegerile prezidentiale si in general interesului public care vizeaza desfasurarea alegerilor in conditii de egalitate de sanse si de legalitate.
Klaus Iohannis a explicat ca plangerea penala este „ultima solutie pentru a gasi explicatii” in privinta acestui act normativ, in conditiile in care Executivul a refuzat sa dea aceste explicatii.

„(Plangerea penala – n.r.) a fost ultima solutie pentru a gasi explicatii acolo. Guvernul a refuzat sistematic sa ne explice de ce a intarziat publicarea, de ce a schimbat textul care a fost trimis spre consultare si a venit cu un text modificat in final in ordonanta de urgenta. Guvernul a refuzat sa ne dea raspunsuri. Avocatul Poporului a fost sesizat. Nu a venit cu niciun raspuns. Ne amana de la o saptamana la alta, cum ne-a obisnuit deja si cu Legea Educatiei, si cu Ordonanta 45. Si atunci am apelat la institutia statului care este indrituita sa faca lumina in aceasta speta, care este in acest caz DNA”, a spus Klaus Iohannis.

Citeste pe esibian.ro!