Acasă World Justitia in Franta: În doar 2 zile, barbatul care l-a palmuit pe...

Justitia in Franta: În doar 2 zile, barbatul care l-a palmuit pe presedintele Macron a fost judecat si condamnat!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Justitia franceza l-a condamnat joi la 18 luni de inchisoare, dintre care 14 cu suspendare, pe barbatul care l-a palmuit pe presedintele Emmanuel Macron in cursul unei vizite intreprinse de acesta in regiunea sud-estica Drome, transmit AFP si Reuters, citate de Agerpres.

Parchetul din Valence (sud-est) ceruse o pedeapsa de 18 luni de detentie impotriva lui Damien Tarel, pentru ‘violente voluntare contra unei persoane depozitare a autoritatii publice’. Aceasta palma, ‘complet inadmisibila’, este un ‘act de violenta deliberata’, a aratat reprezentantul Ministerului Public in instanta.

Damien Tarel, un pasionat de lupte medievale in varsta de 28 de ani, a declarat miercuri, in fata tribunalului din Valence, ca este un simpatizant al extremei drepte si ca a actionat pentru ca Macron intruchipeaza decaderea Frantei, a relatat postul BFM TV, conform agentiei Reuters.

Damien Tarel a mai spus ca, cu cateva zile inainte de vizita lui Macron in Drome, se gandise sa-i arunce presedintelui un ou sau o tarta cu crema. ‘Cand i-am vazut privirea simpatica si mincinoasa care vroia sa faca din mine un alegator, m-am umplut de dezgust’, a adaugat tanarul, care a comparut in procedura de urgenta.

‘Cred ca Macron reprezinta decaderea tarii noastre’, a mai spus Tarel la tribunal, potrivit BFM TV.

‘Daca l-as fi provocat pe Macron la duel la rasaritul soarelui, ma indoiesc ca ar fi acceptat’, a mai declarat el.

Presedintele a descris atacul drept un incident izolat si a afirmat ca violenta si ura sunt o amenintare pentru democratie.

Damien Tarel este acuzat de agresiune impotriva unei oficialitati, o infractiune pentru care pedeapsa maxima este de trei ani de inchisoare si 45.000 de euro amenda.

El l-a lovit pe Macron marti, cand presedintele s-a apropiat sa salute o mica multime de privitori, dupa ce vizitase un colegiu tehnic in cursul unei deplasari pentru a lua pulsul tarii in contextul iesirii din pandemie si inaintea alegerilor prezidentiale din 2022.

Macron s-a apropiat de Tarel, care se afla in spatele unei bariere de securitate, apoi acesta a strigat ‘Jos Macronia!’ si i-a tras o palma presedintelui pe partea stanga a fetei. El a mai fost auzit rostind ‘Montjoie, Saint Denis!’, strigatul de lupta al armatei in vremea monarhiei.

‘Este un slogan patriotic’, a explicat el in instanta.

Tarel, care este somer, le-a spus anchetatorilor ca era apropiat de miscarea de protest a ‘Vestelor galbene’, care a zguduit presedintia lui Macron, si are convingeri politice de extrema dreapta.

Apropiatii lui Tarel l-au descris ca pe un pasionat de reconstituiri medievale si o persoana neturbulenta. Procurorul a precizat ca Tarel nu este membru al vreunui grup politic sau militant.

Damien Tarel a fost arestat impreuna cu un al doilea barbat din orasul sau Saint-Vallier.

In locuinta celui de-al doilea barbat, politia a gasit un exemplar al manifestului autobiografic ‘Mein Kampf’ al lui Hitler si un steag rosu cu secera si ciocanul, simbolul international al miscarii comuniste, a indicat procurorul local Alex Perrin.

Al doilea barbat nu va fi inculpat in legatura cu agresarea presedintelui, ci pentru posesie de arme ilegale, in 2022.