Acasă Stirile zilei Justitia Jurnalistii si Facebook-ul l-au identificat pe Ghita inaintea Serviciilor? Uite unde s-ar...

Jurnalistii si Facebook-ul l-au identificat pe Ghita inaintea Serviciilor? Uite unde s-ar afla Sebastian Ghita!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Potrivit jurnalistilor de la Ziarul „Libertatea” Sebastian Ghita se afla in Iordania dupa ce a petrecut Sarbatorile alaturi de Elan Schwartzenberg. Libertatea anunta ca a primit o inregistrare in care se sustine ca Ghita ar fi facut plaja in Israel, in cele cateva zile petrecute alaturi de Elan Schwartzenberg (alt personaj cautat de autoritatile romane), in ”Tara Sfanta”. Chiar daca imaginile nu edifica situatia, sursele noastre confirma ca Ghita a calcat prin ”Tara Sfanta”, dupa ce a «sters-o» din tara. Dar, intre timp, a plecat si de-acolo si s-ar afla in Iordania.

„Ghita este de 10-12 zile in Iordania. A venit de Craciun. Un prieten comun mi-a spus ca o sa vina la Amman si ca o sa-i ia o vila mare, ca a «ras-o» din Romania! A inchiriat ceva tare, un palat cu 14.000 de dolari pe luna. Vila a fost inchiriata de catre un iordanian, fost student in Romania, acum mare boier aici. Ghita a venit din Israel. Acum sta numai in casa si face inregistrari. Sunt mai multi cu el, la Amman. In zona sunt mai multi romani dati in urmarire internationala. Cand au nevoie de ceva, ma contacteaza”, arunca bomba Romeo Ursu – Boe Boenica, alt urmarit international aflat in Iordania, condamnat la 10 ani si 3 luni de inchisoare, pe 29 ianuarie 2014, de catre Curtea de Apel Bucuresti. Boenica spulbera astfel si teoria ca Ghita ar fi facut toate inregistrarile care se tot difuzeaza la postul Romania TV, pe care afaceristul il detine, inainte de a fugi din Romania.

De ce ar fi ales acest teritoriu? Iordania nu are tratat de extradare cu Romania. Diferenta dintre Israel si Iordania este ca Israelul ii extradeaza pe toti cetatenii straini urmariti international si nu se atinge de israelienii care comit infractiuni in afara tarii lor. Ghita este cautat din 21 decembrie 2016, dupa ce a fost chemat la DNA Ploiesti, in dosarul de coruptie privind vizita din 2012 a fostului premier britanic Tony Blair in Romania, si nu s-a prezentat. Ultima data, acesta s-a prezentat la sediul IPJ Prahova pentru a semna, conform procedurilor, in cadrul controlului judiciar pe 19 decembrie 2016.

surse: libertatea, stiripesurse