Acasă Stirile zilei Justitia Judecatorii din reteaua insolventelor, prezentati in fata colegilor cu propunere de arestare...

Judecatorii din reteaua insolventelor, prezentati in fata colegilor cu propunere de arestare preventiva

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Judecatorii Elena Roventa, Ion Stanciu, Ciprian Sorin Viziru si Mircea Moldovan, acuzati de luare de mita si abuz in serviciu, au fost retinuti luni noaptea, iar astazi vor fi prezentati Curtii de Apel Bucuresti cu propunerea de arestare preventiva, potrivit Mediafax.

„Cei patru judecatori din cadrul Tribunalului Bucuresti – Sectia a VII-a civila, personal sau prin intermediari, au pretins si primit de la practicieni in insolventa, lichidatori sau administratori judiciari, administratori ai intreprinderii profesionale unipersonale cu responsabilitate limitata sume de bani cuprinse intre 10.000 – 15.000 lunar sau sume globale de 3.000 – 4.000 lei sau bunuri (carne, faina, cherestea, obiecte vestimentare) in scopul de a indeplini/ a nu indeplini sau a intarzia un act privitor la indatoririle de serviciu ori pentru a-si exercita influenta pe langa magistratii judecatori, de la diverse instante din Bucuresti sau din tara, utilizand informatii detinute prin prisma atributiilor deduse judecatii, pe care le-au pus la dispozitia lichidatorilor judiciari, implicati sau interesati in procedura insolventei unor societati comerciale”, arata Directia Nationala Anticoruptie (DNA).

Unul dintre judecatori, Mircea Moldovan, a incercat sa fuga de anchetatori si sarit gardul din spatele curtii sale in curtea unei fabrici.

Cei patru au fost retinuti, in noaptea de luni spre marti, dupa ce Sectia pentru judecatori a CSM a dat aviz pentru masuri preventive in cazul lor.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos