Acasă Stirile zilei Justitia Judecatorii din reteaua de insolvente l-au parat pe unul dintre cei mai...

Judecatorii din reteaua de insolvente l-au parat pe unul dintre cei mai bogati romani

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Judecatorii arestati de procurori pentru trafic de influenta si vanzarea deciziilor in cazurile de declansare a procedurilor de insolventa, l-au parat pe Dan Adamescu, milionar roman, care ar fi apelat la „serviciile” judecatorilor in doua dosare de insolventa.

Astfel, potrivit DNA, Dan Adamescu este urmarit penal pentru ca le-ar fi dat judecatorilor Ion Stanciu si Elena Roventa, prin intermediari, mita de 15.000 de euro si, respectiv, 5.000 de euro, pentru ca magistratii sa dea solutii favorabile in dosarele privind insolventa unor firme ale omului de afaceri, potrivit DNA.

„In cauza, exista date si aspecte din care rezulta indicii rezonabile ca, in cursul lunii decembrie 2013, suspectul Adamescu Grigore Ioan a remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro, respectiv 5.000 euro inculpatilor Stanciu Ion si Roventa Elena, judecatori la Tribunalul Bucuresti – Sectia VII Civila, pentru ca in schimb, magistratii sa dispuna, in dosare privind procedura insolventei, solutii favorabile unora dintre societatile la care actionar era suspectul Adamescu Grigore Ioan”, se arata in ordonanta de efectuare a urmaririi penale.

Dan Adamescu a fost joi la DNA pentru a-i fi aduse la cunostinta calitatea procesuala de suspect si acuzatiile, a precizat DNA.

Dan Adamescu a stat la Directia Nationala Anticoruptie aproximativ trei ore si nu a dorit sa faca declaratii nici la intrare si nici la iesirea din DNA.

Procurorii DNA au facut miercuri perchezitii la locuinta omului de afaceri Dan Adamescu si la firmele detinute de acesta, in dosarul in care patru judecatori de la Tribunalul Bucuresti sunt acuzati ca ar fi luat mita pentru interventii in dosare de insolventa.

Directia Nationala Anticoruptie a aratat, intr-un comunicat de presa, ca miercuri au fost facute perchezitii la noua sedii ale unor societati comerciale, precum si la domiciliul unei persoane fizice, toate situate in Bucuresti, in dosarul in care au fost arestati patru judecatori de la Tribunalul Bucuresti.

DNA a precizat ca in aceasta cauza se efectueaza urmarirea penala si fata de alte persoane, pe langa cei patru judecatori.

Dan Adamescu detine, printre altele, compania Astra Asigurari, Unirea Shopping Center si clubul de fotbal din Liga I Otelul Galati.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos