Pe site-ul american Change.org a fost postata o scrisoare deschisa catre Uniunea Internationala de Patinaj. In scrisoare se cere investigarea si revizuirea rezultatelor concursului individual de patinaj la femei. Medalia de aur a fost decernata rusoiacei Adelinei Sotnikova, care a castigat in fata coreenei Kim Yu-Na. Petitia a fost semnata de 1,1 milioane de oameni (la momentul redactarii stirii).

“Nedreptatea a fost vizibila pentru toata lumea, cu exceptia Rusiei. Facem acest apel nu in favoarea lui Kim Yu-Na, ci pentru corectitudine in sport, care ar trebui sa ocupe un loc central in competitii precum Jocurile Olimpice , ” – se arata in scrisoare.

Joi seara, Rusia a obtinut cea de-a saptea medalie de aur la JO castigata de Adelina Sotnikova la proba de patinaj artistic. Coreeana Kim Yu-Na a pierdut in fata rusoaicei cinci puncte, iar bronzul a ajuns la Carolina Kostner din Italia.

In noaptea de josi spre vineri, mass-media din SUA a anuntat ca, in a doua zi de concurs, echipa de jurizare a suferit doua schimbari. Rusoiaca Alla Shehovtsova si ucraineanul Yuri Balkov i-au inlocuit pe membrii juriului din SUA si Coreea de Sud.

In plus, se afirma ca Shehovtsova este sotia presedintelui Federatiei de Patinaj Artistic din Rusia. In ceea ce-l priveste pe Balkov, jurnalistii de peste ocean au reamintit ca el a fost anterior descalificat pentru incercarea de a influenta rezultatul concursului la Jocurile Olimpice de la Nagano, in 1998.

Patinatoare americana, Ashley Wagner, care a terminat pe locul al saptelea la Jocurile Olimpice de la Soci a declarat:

„Nu am cuvinte. Sportul nostru ar trebui sa fie tras la raspundere pentru ceea ce fac membrii juriului, in cazul in care federatia mai vrea ca oamenii sa creada in onestitatea patinajului artistic ” .

Si canadianul Kurt Browning  a declarat ca a fost socat de rezultatele probei de patinaj artistic la femei.

„Atleta rusa a devenit brusc cea mai buna peste noapte. Nu stiu ce s-a intâmplat. Inca incerc sa inteleg”.

Si dubla campioana olimpica Katarina Witt a criticat juriul. Ea este uimita si nu poate intelege de ce Sotnikova a iesit prima, iar Kim – a doua.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.