Acasă World Coreea de Nord a permis accesul presei la racheta care irită SUA...

Coreea de Nord a permis accesul presei la racheta care irită SUA și Japonia

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Autoritățiile din Coreea de Nord au luat decizia de a premite accesul unor jurnaliști, printre care și reprezentanți CNN, la locul de lansare a controversatei rachete balistice

Luna trecută, Coreea de Nord a anunțat că va lansa o racheta care va transporta un satelit între 12 și 16 aprilie, pentru a marca 100 de ani de la nașterea lui Kim il-Sun, fondatorul statului comunist coreean.

„Dacă veți vedea cu ochii voștri poate vă veți convinge singuri dacă este o racheta balistică sau una de lansare a unui satelit pe orbită… Din acest motiv v-am invitat în această stație de lansare.”  A declarat Jang Myong Jin directorul acestui centru, citat de CNN.

Astfel, cei aproximativ 50 de jurnaliști au constatat că racheta nord-coreean a fost deja instalată pe platformă, în pofida protestelor internaționale. Ziariștii au putu să se apropie la mai puțin de 50 de metri de lansatorul vopsit în alb și inscripționat cu litere albastre.

Primul etaj al rachetei Unha-3 ar trebui să cadă în Marea Galbenă, la vest de peninsula coreeană, iar al doilea etaj în Filipine, survolând o parte din insulele Okinawa, în sudul Japoniei.

 Luca Oprina