Autoritățiile din Coreea de Nord au luat decizia de a premite accesul unor jurnaliști, printre care și reprezentanți CNN, la locul de lansare a controversatei rachete balistice

Luna trecută, Coreea de Nord a anunțat că va lansa o racheta care va transporta un satelit între 12 și 16 aprilie, pentru a marca 100 de ani de la nașterea lui Kim il-Sun, fondatorul statului comunist coreean.

„Dacă veți vedea cu ochii voștri poate vă veți convinge singuri dacă este o racheta balistică sau una de lansare a unui satelit pe orbită… Din acest motiv v-am invitat în această stație de lansare.”  A declarat Jang Myong Jin directorul acestui centru, citat de CNN.

Astfel, cei aproximativ 50 de jurnaliști au constatat că racheta nord-coreean a fost deja instalată pe platformă, în pofida protestelor internaționale. Ziariștii au putu să se apropie la mai puțin de 50 de metri de lansatorul vopsit în alb și inscripționat cu litere albastre.

Primul etaj al rachetei Unha-3 ar trebui să cadă în Marea Galbenă, la vest de peninsula coreeană, iar al doilea etaj în Filipine, survolând o parte din insulele Okinawa, în sudul Japoniei.

 Luca Oprina


1 COMENTARIU

  1. ooops deci nu-i chiar de dreapta ci mai mult de stgnia doar un pic de dreapta in raport cu Ceausescu.I-auzi una din program •Cresterea vitezei pe calea ferata in medie cu 25% si reducerea timpului de circulatie cu 50% fata de cel actual la trenurile de calatori si marfa, precum si eliminarea stationarii trenurilor la frontiera. Sa vezi si sa nu crezi, PROGRAMU DE GUVERNAMENTARE isi propune un scop nobil.. eliminarea stationarii trenurilor la frontiera!!!?? Presupun ca pin-acum stationau pa stgnia si acum stau pa dreapta.Mai baieti voi nu v-ati prins ca astia fac misto de voi?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.