O echipa de savanti japonezi anunta o descoperire epocala, care a fost posibila cu ajutorul unui aparat foarte performant din Hawaii.

Astronomii japonezi sustin ca au descoperit cea mai veche galaxie din Univers: are peste 12,91 miliarde de ani. Reusita lor a fost posibila datorita telescopului de pe muntele Mauna Kea, din Hawaii.

Ei nu sunt primii astronomi care anunta acest lucru. In anul 2010, francezii au sustinut la randul lor ca au gasit, cu ajutorul telescopului Hubble, o galaxie veche de 13,1 miliarde de ani.

Si anul trecut, o echipa de savanti americani a vrut sa-si asume acest merit, declarand ca galaxia observata de ei dateaza de acum 13,2 miliarde de ani.

Aceste doua echipe nu au reusit insa pana acum sa-si sustina afirmatiile cu dovezi clare.

Savantii japonezi par sa fie mai aproape de adevar, descoperirea lor fiind sustinuta si de Richard Ellis, cosmolog la Institutul de Tehnologie din California. Teoria lor este acceptata de majoritatea astronomilor.

Potrivit datelor actuale, Universul s-a format in urma cu 13,7 miliarde de ani.

Aparatura moderna le permite acum astronomilor sa vada galaxii foarte indepartate, cele aflate la distanta mai mare fiind si printre cele mai vechi.

Astfel, ei pot “calatori in timp” cu ajutorul unui telescop performant, relateaza The Independent.

2 COMENTARII

  1. Este vorba despre o impostura. Daca Universul are 13.7 mld de ani, iar o galaxie are 13, plasata fiind la marginea Universului ea este indepartata de centru cu exact 13 mld de ani. Dar, ca lumina ei sa ajunga pe Terra este nevoie tot de 13 mld de ani, caci de pe Terra este masurata distanta. Ceea ce presupune ca Universul are 26.7 mld. de ani (Terra ar trebui sa fie in centru). Mai mult, daca varsta ei este corecta, este cea mai apropiata formatiune stelara de locul Big-bang-ului, adica Marea Explozie ar fi trebui sa se produca la marginea Univesului, de jur-imprejur. Dar nu va pierdeti cu firea. Vor gasi galaxii si de 15 mld. pentru ca voi sunteti pregatiti sa fiti prostiti.

  2. CUM ESTE POSIBIL CA O GALAXIE SA SE FORMEZE IN NUMAI 0.6 MLD. DE ANI DE LA BIG-BANG? POATE VREUN SAVANT SA NE DEMONSTREZE EXPERIMENTAL ACEST LUCRU? CACI, PRECUM SE CUNOASTE, CEEA CE ESTE STIINTIFIC NU POATE FI DECAT CEEA CE SE POATE REPRODUCE. DACA NU POATE SA NE FACA O GALAXIE, ATUNCI SA TACA, PENTRU CA IN ACEST FEL NE ASIGURA CA ESTE MACAR FILOSOF DACA NU CHIAR INTELEPT DE-A BINELEA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.