Acasă Stirile zilei Japonezii au facut o descoperire incredibila veche de aproape 13 miliarde de...

Japonezii au facut o descoperire incredibila veche de aproape 13 miliarde de ani

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

O echipa de savanti japonezi anunta o descoperire epocala, care a fost posibila cu ajutorul unui aparat foarte performant din Hawaii.

Astronomii japonezi sustin ca au descoperit cea mai veche galaxie din Univers: are peste 12,91 miliarde de ani. Reusita lor a fost posibila datorita telescopului de pe muntele Mauna Kea, din Hawaii.

Ei nu sunt primii astronomi care anunta acest lucru. In anul 2010, francezii au sustinut la randul lor ca au gasit, cu ajutorul telescopului Hubble, o galaxie veche de 13,1 miliarde de ani.

Si anul trecut, o echipa de savanti americani a vrut sa-si asume acest merit, declarand ca galaxia observata de ei dateaza de acum 13,2 miliarde de ani.

Aceste doua echipe nu au reusit insa pana acum sa-si sustina afirmatiile cu dovezi clare.

Savantii japonezi par sa fie mai aproape de adevar, descoperirea lor fiind sustinuta si de Richard Ellis, cosmolog la Institutul de Tehnologie din California. Teoria lor este acceptata de majoritatea astronomilor.

Potrivit datelor actuale, Universul s-a format in urma cu 13,7 miliarde de ani.

Aparatura moderna le permite acum astronomilor sa vada galaxii foarte indepartate, cele aflate la distanta mai mare fiind si printre cele mai vechi.

Astfel, ei pot “calatori in timp” cu ajutorul unui telescop performant, relateaza The Independent.