Acasă Life Japonezii au dezvaluit originea fericirii!

Japonezii au dezvaluit originea fericirii!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Emotia este un produs pur al creierului nostru, sustine o echipa de cercetatori japonezi de la Universitatea din Kyoto, care a folosit imagistica prin rezonanta magnetica (IRM) pentru a localiza zona cerebrala responsabila de gradul de fericire pe care il simtim, relateaza 20minute.fr.

Dorind sa stie unde se afla sursa fericirii si care sunt structurile cerebrale implicate, echipa condusa de doctorul Waturu Sato a ajuns la concluzia ca raspunsul la intrebarile lor este oferit de precuneus, o zona a lobului parietal considerata sediul emotiilor pozitive legate de anumite episoade din viata, scrie Agerpres.

Pornind de la ipoteza ca fericirea poate fi considerata o experienta subiectiva bazata pe emotii simtite mai mult sau mai putin intens, in functie de persoana, cercetatorii au folosit IRM pentru a scana creierul a 51 participanti la un experiment menit sa masoare gradul de fericire si intensitatea emotiilor. De asemenea, voluntarii au raspuns la un chestionar destinat evaluarii nivelului lor de fericire.

Cercetatorii au descoperit ca participantii cei mai fericiti erau cei care aveau un excedent de materie cenusie in precuneus, aceeasi regiune a lobului parietal responsabila pentru intensitatea emotiilor pozitive sau negative.

In analiza lor, publicata in revista Scientific Reports, echipa japoneza a subliniat ca „precuneusul persoanelor fericite, care au tendinta de a simti emotiile intr-o maniera pozitiva, mai intensa (…) este mai voluminos”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos