Acasă World Iulia Timoşenko a fost transferată la un spital din Harkov

Iulia Timoşenko a fost transferată la un spital din Harkov

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Fostul prim-ministru, Iulia Timoşenko, a fost transferată sâmbătă la Spitalul Clinic Central din Harkov. Aceasta ispăşeşte şapte ani de închisoare, iar la acest spital specializat primește îngrijirile medicale recomandate de medicii germani, în urma unor dureri puternice de spate.

Berlinul incă negociazaă cu Kievul pentru ca Iulia Timoşenko să poată fi îngrijită în Germania.
Pentru moment, doi medici germani s-au deplasat la Spitalul din Harkov, pentru a verifica dacă fostul premier poate fi îngrijită în această instituţie.

După ce medicii germani şi-au dat aprobarea, Iulia Timoşenko a fost de acord să înceapă tratamentul la Spitalul Central din Harkov, avand in vedere că a refuzat tratamentul în penitenciar de nenumarate ori.

Iulia Timoşenko a fost găsită vinovată în 2009 și condamnată la şapte ani de închisoare în octombrie 2011 deoarece a semnat acorduri în domeniul gazului cu Rusia, dezavantajoase pentru Ucraina, pe vremea când era premier, facând astfel „abuz de putere”.

În urmă cu două zile, tot la Harkov, a început un nou proces împotriva acesteia, de aceasta data fiind acuzata de fraudă fiscală şi deturnare de fonduri publice.

Andreea Mușatescu