Fostul prim-ministru, Iulia Timoşenko, a fost transferată sâmbătă la Spitalul Clinic Central din Harkov. Aceasta ispăşeşte şapte ani de închisoare, iar la acest spital specializat primește îngrijirile medicale recomandate de medicii germani, în urma unor dureri puternice de spate.

Berlinul incă negociazaă cu Kievul pentru ca Iulia Timoşenko să poată fi îngrijită în Germania.
Pentru moment, doi medici germani s-au deplasat la Spitalul din Harkov, pentru a verifica dacă fostul premier poate fi îngrijită în această instituţie.

După ce medicii germani şi-au dat aprobarea, Iulia Timoşenko a fost de acord să înceapă tratamentul la Spitalul Central din Harkov, avand in vedere că a refuzat tratamentul în penitenciar de nenumarate ori.

Iulia Timoşenko a fost găsită vinovată în 2009 și condamnată la şapte ani de închisoare în octombrie 2011 deoarece a semnat acorduri în domeniul gazului cu Rusia, dezavantajoase pentru Ucraina, pe vremea când era premier, facând astfel „abuz de putere”.

În urmă cu două zile, tot la Harkov, a început un nou proces împotriva acesteia, de aceasta data fiind acuzata de fraudă fiscală şi deturnare de fonduri publice.

Andreea Mușatescu

1 COMENTARIU

  1. am mai spus-o si-o mai spun .era si timpul ca cinvea sa faca ceva in cazul asta nu am fost ofensat atat de mult ca altii ba chiar am fost ofensat putin si multumesc domnului pentru asta dar ii sustin pe toti cei care au avut sau inca mai au probleme datorita,daca scuzati expresia,cocalarilor nimeni nu merita sa treaca prin asa ceva eu spun ca acum e randul nostru sa ne aparam .Strength and honor,Alexandru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.