Acasă Stirile zilei Social Iubitorii de caini risca amenzi usturatoare. In ce situatii?

Iubitorii de caini risca amenzi usturatoare. In ce situatii?

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Iubitorii de caini care obstructioneaza activitatea echipelor de ecarisaj ar putea fi amendati cu pana la 4.000 de lei, potrivit unui proiect de hotarare care urmeaza sa fie supus dezbaterii consilierilor municipali, a anuntat, miercuri, de coordonatorul de proiect al ASPA, Razvan Bancescu.

Coordonatorul de proiect al Autoritatii pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA) a aratat, la prezentarea bilantului pe sase luni al programului privind gestionarea cainilor fara stapan din Capitala, ca vor fi supuse aprobarii consilierilor municipali mai multe proiecte de hotarare care vor cuprinde noi prevederi, cel mai probabil in luna iunie, dupa ce acestea se vor afla in dezbatere publica.

Unul dintre proiecte are in vedere amendarea persoanelor care obstructioneaza activitatea de ecarisaj, dupa ce municipalitatea a constatat ca exista, in fiecare zi, patru apeluri la 112, in medie, prin care sunt reclamate violente asupra echipelor de ecarisaj sau piedici puse acestora.

Razvan Bancescu a precizat ca va propune ca amenzile sa fie situate intre 3.000 si 4.000 de lei, insa valoarea sanctiunilor poate suferi modificari pana la aprobarea proiectelor.
Noile prevederi care vor fi propuse au in vedere si stabilirea unei taxe pentru adoptia la distanta, dar si a uneia pentru revendicarea animalelor cu stapan capturati pe domeniul public, interzicerea animalelor fara detinator pe domeniul public si interzicerea accesului sau a tranzitarii Capitalei cu animale neinregistrate in Registrul de Evidenta a Cainilor cu Stapan (RECS).

Bancescu a explicat ca, in prezent, proiectele se afla in faza „de semnaturi”, urmand ca ele sa stea aproximativ 45 de zile in dezbatere publica, iar ulterior sa fie supuse votului Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

In ceea ce priveste taxa pentru adoptia la distanta si cea de revendicare, coordonatorul de proiect al ASPA a precizat ca va propune ca sa fie de aproximativ de 300 de lei pe luna.

Referitor la adoptia la distanta, Bancescu a mai spus ca municipalitatea vrea sa incurajeze acest lucru, astfel ca, in adapostul de la Mihailesti, aproximativ 225 de locuri aflate in noua hala vor fi destinate celor care vor dori sa adopte de la distanta un animal. Potrivit coordonatorului de proiect al ASPA, cainii adoptati la distanta vor avea personal de ingrijire separat de celalalte animale si conditii de viata mai bune.

Legat de proiectul privind interzicerea accesului sau a tranzitarii Capitalei cu animale neinregistrate in RECS, Razvan Bancescu a precizat ca, daca acesta va fi aprobat, masura va fi instituita de la 1 septembrie, desi proprietarii de caini au termen pana la 1 ianuarie 2015 pentru a-si inregistra animalele in registrul specializat. Bancescu a explicat ca municipalitatea vrea sa instituie aceasta interdictie la 1 septembrie deoarece doreste astfel sa grabeasca, pentru cei care tranziteaza orasul, termenul de inregistrare al animalelor in RECS.

De asemenea, Razvan Bancescu a reiterat necesitatea interzicerii hranirii pe spatiul public a animalelor fara detinator, aratand ca vor fi propuse amenzi cuprinse intre 3.000 si 4.000 de lei.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos