Floricelele de porumb sunt nelipsite de la cinema, fiind considerate poate cea mai populara gustare din toata lumea.
De-a lungul timpului, acestea au fost servite in diferite forme: simple, cu sare, cu arome diverse, cu ciocolata sau chiar caramel.
Putini sunt cei care stiu inca cum s-au nascut aceste minunatii gustoase.
Cercetatorii au descoperit ceva de-a dreptul incredibil. Se pare ca peruanii de acum 6.700 de ani obisnuiau sa consume porumb si mai ales, floricele, noteaza A1.
Istoria a fost data peste cap, fiind demonstrat astfel ca porumbul a ajuns in America de Sud cu 1000 de ani mai devreme decat se estimase.
Termenul de popcorn („popped corn”, adica porumb pocnit) a aparut in anul 1848. In acea perioada, gustarea se bucura de multa popularitate.
Am putea spune ca Regina Victoria a Marii Britanii a mancat floricele.
In 1970, generalul Mills obtine patentul pentru prima punga de floricele de facut la cuptorul cu microunde.
Cel mai mare castron de floricele a fost facut in 2006, in Statele Unite: o cantitate de 1,549 de kilograme.