Dupa ce cei trei adolescenti israelieni disparuti in Cisiordania din 12 iunie au fost gasiti morti, Guvernul israelian a anuntat ca va distruge cu orice pret miscarea Hamas.

Hamas a avertizat Israelul ca „orice escaladare sau razboi va deschide pentru el portile infernului”.

Armata israeliana a demolat luni seara casele a doi principali suspecti in cazul rapirii celor trei adolescenti israelieni gasiti morti la Hebron, in sudul Cisiordaniei ocupate, au afirmat martori, citati de AFP.

Miscarea Hamas a avertizat luni Israelul ca „orice escaladare sau razboi va deschide pentru el portile infernului” si a amenintat cu represalii, ca raspuns la declaratiile oficialilor israelieni care au acuzat Hamas de moartea a trei adolescenti rapiti in Cisiordania, relateaza AFP.

„Daca ocupantii se lanseaza intr-o escaladare sau intr-un razboi, asupra lor se vor deschide portile infernului”, a declarat un purtator de cuvant al Hamas in localitatea Gaza, Sami Abu Zuhri, exprimandu-si indoielile cu privire la „versiunea israeliana” a rapirii adolescentilor.

Guvernul israelian promite „distrugerea” miscarii islamiste Hamas, careia ii atribuie asasinarea celor trei adolescenti israelieni gasiti morti in Cisiordania, relateaza AFP.

„Israelienii au vointa si determinarea necesare pentru a suporta o operatiune de lunga durata vizand distrugerea miscarii Hamas”, afirma Danny Danon, adjunctul ministrului israelian al Apararii.

Cadavrele celor trei adolescenti au fost descoperite luni seara in zona Khirbet Aranava, in apropiere de orasul Hebron, in Cisiordania.

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a declarat luni seara ca Hamas este responsabil de moartea celor trei adolescenti israelieni si va „plati” pentru asta.

„Ei au fost rapiti si asasinati cu sange rece de catre animale cu chip uman”, a afirmat Netanyahu, potrivit Biroului sau.
„Hamas este responsabil si Hamas va plati”, a spus el.

Sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.