Islamicii elvetieni sunt „socati” de prezenta carnii de porc in kebabi!

Un laborator din Elvetia a descoperit carne de porc in sapte esantioane prelevate din 20 de kebabi vanduti in mai multe orase din tara, a anuntat luni Consiliul Central Islamic Elvetian (CCIS), potrivit AFP.

„Analiza esantioanelor releva o proportie foarte slaba” a carnii de porc, de sub 0,1%, anunta CCIS intr-un comunicat.

Avand in vedere aceste rezultate, organizatia apreciaza ca prezenta carnii de porc – al carui consum este interzis de religia musulmana – in kebabi elvetieni nu este rezultatul unei actiuni rauvoitoare, ci al unor lacune in procesul de productie.

Click pe aceeasi tema:  Schimb de SPIONI intre Rusia si Germania! Cazul de SPIONAJ care a facut inconjurul lumii!

Potrivit CCIS, resturi de carne de porc, utilizata pentru fabricarea altor produse, au putut intra in contact cu instrumente care servesc la prepararea kebabilor.

Cu toate acestea, angajati CCIS se declara „socati” de rezultatele studiului, efectuat in noua orase elvetiene (Biel, Zurich, Winterthur, Basel, Luzern, Kreuzlingen, Lausanne si Geneva).

Esantioanele din kebabi au fost prelevate la intamplare, in aceste orase, precizeaza CSIS.

CSIS, cu sediul la Berna, a decis sa comande studiul, fiind „alarmat de scandalul izbucnit recent in Germania, unde s-a aflat ca s-a descoperit 7% carne de porc in carnea pentru kebabi”, a precizat organizatia.

Click pe aceeasi tema:  Este somera si a castigat 26 de milioane la LOTO! Ce a facut cu banii nu ar face oricine...

Sursa: mediafax.ro

spre