Acasă Stirile zilei Bani ISCIR-ul cumpărat cu 600.000 de euro de către RINA Simtex

ISCIR-ul cumpărat cu 600.000 de euro de către RINA Simtex

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Firma de certificare RINA Simtex a cumparat pachetul integral de actiuni detinut de Ministerul Economiei la ISCIR, oferind suma de 600.000 de euro, anunță finantistii.ro.

„Dupa verificarea si analizarea documentelor de participare depuse, RINA Simtex Organismul de Certificare SRL Bucuresti a fost declarat ofertant acceptat, iar in urma oferirii pretului de pornire al licitatiei, de 2,58 milioane de lei, a fost declarat ofertant adjudecatar, conform prevederilor legale”, se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei.

RINA Simtex a fost singurul participant la licitatia cu strigare care a avut loc marti.

Inspectia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune si Instalatiilor de Ridicat (ISCIR) a fost infiintata in 1910. ISCIR are un capital social de 1,93 milioane de lei si are ca obiect de activitate testele si analizele tehnice. Firma are 18 salariati.

In perioada urmatoare vor fi negociate clauzele contractului de vanzare-cumparare de actiuni. RINA Simtex are un capital social de 143.000 de lei si este detinuta in proportie de 70% de RINA International BV din Olanda. Restul actiunilor apartin mai multor persoane fizice de cetatenie romana.

Potrivit celor mai recente informatii disponibilie, RINA Simtex a avut in 2010 o cifra de afaceri de 6,7 milioane de lei si un profit brut de 1,6 milioane de lei. Firma avea in 2010 un numar de 43 de angajati.