Acasă Politic Ipocrizie marca PSD. Ciolacu arata cu degetul guvernarea liberala ca a angajat...

Ipocrizie marca PSD. Ciolacu arata cu degetul guvernarea liberala ca a angajat toate rudele, iar acum aflam ca acesta si-a angajat nepoata la stat, intr-o functie bine platita la Bucuresti

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Andreea Ciolacu, nepoata lui Marcel Ciolacu, a fost angajata in luna aprilie in calitate de consiliera a presedintelui Institutului Cultural Roman (ICR), Mirel Talos. Anul trecut, Andreea Ciola a lucrat la Ministerul Culturii, fiind angajata acolo in perioada in care minustru era Lucian Romascanu, un apropiat al lui Ciolacu.

Andreea Ciolacu este, din aprilie 2020, consilier personal la cabinetul demnitarului in cadrul ICR, anunta Europa Libera. In urma cu doua zile, Ciolacu infiera guvernarea liberala, sustinand ca „nu au nicio limita! Si-au angajat toate rudele, coafezele, chelnerii si cioclii la varful statului!”, scrie Aktual24.

Nepoata lui Ciolacu a fost adusa initial la cabinetul lui Mirel Talos, iar de acolo a fost transferata la foarte scurt timp intr-un compartiment numit Serviciul Mari Programe.

ICR este condusa de Mirel Talos, un apropiat al lui Calin Popescu Tariceanu, care ocupa postul de presedinte, iar unul dintre cele doua posturi de vicepresedinti este detinut de Krizbai Bela Dan, sustinut de UDMR.

Surse din institutie sustin ca nepoata liderului PSD a fost angajata in aprilie 2020. Potrivit declaratiei de avere din 2018, Andreea Ciolacu a lucrat la Ministerul Culturii, unde a consiliat un secretar de stat pentru un venit anual net de 19.406 lei. Perioada in care PSD s-a aflat la guvernare, iar ministru al Culturii a fost Lucian Romascanu, cel care astazi este purtator de cuvant al social-democratilor si care este unul dintre apropiatii lui Marcel Ciolacu.

Nepoata liderului PSD a mai fost si consilier la Senat, unde a consiliat un parlamentar pentru un venit net anual de 5784 lei. Andreea Ciolacu a mai realizat in 2018 venituri de 843 lei in calitate de secretar la S.C. Alcom SRL Buzau. Despre acesta firma, Marcel Ciolacu arata in declaratia de avere ca o detine in proportie de 50%, impreuna cu fratele sau si sotia.

Familia Ciolacu este reprezentata la ICR si de prietenii buzoieni. Este vorba despre sotia lui Viorel Pietrareanu, care acum este adjunct al directorului ICR Bruxelles, Liliana Turoiu. Viorel Pietrareanu era numit de Ciolacu in 2016, al „treilea frate”.

Adriana Pietrareanu a fost numita adjunct la ICR Bruxeleles in decembrie 2017, in primul „pachet” de directori audiati in timpul mandatului Lilianei Turoiu, prin intermediul presedintelui Comisiei de cultura din Senat, Lucian Romascanu, cel care a obtinut si postul de ministru atunci cand Marcel Ciolacu s-a aflat in cercul de decizie din jurul lui Liviu Dragnea, pe cand acesta conducea PSD. Presa a relatat ca Romascanu si Ciolacu se stiu din copilarie, fiind chiar rude prin alianta.

In urma cu doua zile, Marcel Ciolacu scria pe Facebook despre liberali ca „nu au nicio limita! Si-au angajat toate rudele, coafezele, chelnerii si cioclii la varful statului!”.