Acasă Politic Iohannis o da inainte cu Justitia! Lupta anticoruptie trebuie sa continue!

Iohannis o da inainte cu Justitia! Lupta anticoruptie trebuie sa continue!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cu ocazia Zilei Justitiei, presedintele Klaus Iohannis a transmis duminica un mesaj Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), in care subliniaza importanta luptei anticoruptie pentru viitorul Romaniei si mentioneaza ca sustinerea acesteia este responsabilitatea tuturor, noteaza corespondentul mediafax.

„In ultima perioada, in spatiul public discutiile despre justitie sunt legate cu precadere de lupta anticoruptie. Este foarte adevarat ca Romania traverseaza, acum, o etapa extrem de intensa, dar necesara pentru viitorul tarii. Lupta anticoruptie trebuie sa continue si avem cu totii responsabilitatea sa o sustinem”, potrivit mesajului transmis de presedinte si citit la intalnirea de Ziua Justitiei, de catre consilierul prezidential Simina Tanasescu.

Un rol extrem de important in lupta anticoruptie apartine membrilor CSM, considera presedintele, ei fiind felicitati „pentru promptitudinea in reactii si pentru pozitiile publice in sanctionarea derapajelor si mentinerea discursului public intr-un registru de echilibru si responsabilitate„.

„Nu am fi avut astazi o justitie apreciata deopotriva in tara si de partenerii externi fara munca, seriozitatea si exigenta cu care va faceti meseria. In buna masura, pana acum reformele au fost percepute ca fiind initiate ori stimulate din exteriorul sistemului. Ele pot si trebuie sa fie realizate in intregime in si din interior. Veti gasi constant in Presedintele Romaniei un partener si un sustinator critic, in sens constructiv, in tot acest proces. Dar nu trebuie sa uitam ca justitia se afla in slujba oamenilor, iar acest principiu este la fel de important precum cele ale independentei, responsabilitatii si echidistantei. Respectarea drepturilor fundamentale ale cetatenilor, in limitele si rigorile legii, ramane o coordonata esentiala a activitatii in administrarea justitiei”, potrivit mesajului presedintelui.

Iohannis spune ca justitia este o componenta speciala a statului de drept, iar „fara domnia legii” nu se poate vorbi „de democratie si nici de separatia puterilor in stat”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos