Acasă Stirile zilei Justitia Ioan Hambasan, fostul presedinte al clubului de fotbal CSU Vointa Sibiu, trimis...

Ioan Hambasan, fostul presedinte al clubului de fotbal CSU Vointa Sibiu, trimis in judecata pentru LUARE DE MITA!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Procurorii DNA l-au trimis in judecata pe Hambasan Ioan, fostul presedinte al clubului de fotbal C.S.U Vointa Sibiu, pentru savarsirea a doua infractiuni de luare de mita.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In cursul anului 2009 si ulterior, inculpatul Hambasan Ioan, in calitate de presedinte al SCM ATCOM, a pretins si primit, in mod esalonat, cu titlu de mita, de la denuntatori, bunuri in cuantum total de 71.239 lei (echivalent 16.567 euro) pe durata a doua campionate de fotbal in folosul CSU Vointa Sibiu, in legatura cu indeplinirea ori intarzierea indeplinirii unui act privitor la indatoririle legale ale inculpatului, respectiv in scopul de a accepta amanarea platii chiriei, de a nu recurge la rezilierea contractului de inchiriere si la actiuni in justitie pentru evacuare si recuperarea chiriei restante de la debitorii denuntatori.

In perioada martie – aprilie 2014, inculpatul Hambasan Ioan, in calitate de presedinte al SCM ATCOM, a pretins in mod direct suma de 200.000 euro in folos propriu, de la denuntatori, in legatura cu neindeplinirea ori cu efectuarea unui act contrar indatoririlor sale legale, respectiv in scopul de a derula intreaga procedura de instrainare unui imobilul la pretul de 300.000 euro, pret mult inferior valorii reale a imobilului, si renuntarea la actiunile promovate in scopul recuperarii debitelor restante.

Concret, din stare de fapt consemnata in rechizitoriu au reiesit urmatoarele aspecte:

Hambasan Ioan, presedinte al ATCOM – Societate Cooperatista Mestesugareasca are o cota de 19,46% din aceasta societate care detine in patrimoniu mai multe spatii comerciale in municipiul Sibiu. Unul dintre aceste spatii a fost inchiriat, in anul 2007, unei societati comerciale detinute si administrate de catre denuntatori, pentru o chirie de 4.000 euro pe luna. In spatiul respectiv a functionat un restaurant si, desi au desfasurat activitate, in special organizarea de evenimente festive – nunti si botezuri, societatea chiriasa nu a achitat cu regularitate chiria, inregistrand restante importante.

Cu toate ca firma denuntatorilor nu a achitat chiria lungi perioade de timp inculpatul Hambasan Ioan, in calitatea sa de administrator al ATCOM nu a intreprins nicio actiune impotriva acestora, nerecurgand nici la reziliere si nici macar la o actiune pentru plata chiriei timp de mai multi ani, emitand doar notificari, somatii si reesalonari ale chiriei.

Pentru a nu se proceda la rezilierea contractului si pentru amanarea platii chiriei pe care firma denuntatorilor o datora societatii ATCOM, pentru spatiul in care functiona respectivul restaurant, inculpatul Hambasan Ioan a pretins si ulterior a primit de la denuntatori, pe parcursul a doua campionate, contravaloarea meselor zilnice pentru membrii echipei de fotbal C.S.U Vointa Sibiu.

Din momentul in care societatea denuntatorilor nu a mai livrat produse alimentare pentru echipa de fotbal – care in final a si fost desfiintata – , inculpatul a recurs la actiuni in justitie pentru recuperarea chiriei restante si ulterior pentru evacuare, actiuni promovate in anul 2013.

In cursul aceluiasi an, inculpatul Hambasan Ioan a initiat discutii cu denuntatorii in cadrul carora a solicitat diferite sume de bani ( in prima faza 250.000 de euro, suma redusa apoi la 150.000 de euro) pentru a vinde imobilul inchiriat catre firma acestora, fara licitatie si la un pret sub valoarea de piata, folosind o evaluare a spatiului anterior amenajarii restaurantului.

In perioada martie-aprilie 2014, dupa mai multe intalniri pe care le-a avut cu denuntatorii, inculpatul Hambasan Ioan a pretins in mod ferm suma de 200.000 euro pentru a vinde spatiul denuntatoarei la pretul de 300.000 euro, pret mult inferior valorii reale a imobilului si contrar intereselor SCM ATCOM.

Citeste pe esibian.ro!

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos