Acasă Stirile zilei Retail Investitorii straini au in plan mai multe proiecte de malluri in Romania!...

Investitorii straini au in plan mai multe proiecte de malluri in Romania! Vezi HARTA mallurilor care apar in urmatorii ani!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Investitorii cu bani au in plan proiecte de malluri pentru mai multe orase din tara iar o parte dintre proiectele amanate din cauza crizei, vor fi reluate, potrivit economica.net.

Galati Shopping City

In luna noiembrie a anului trecut, NEPI anunta achizitia unui teren de 12.700 mp la Galati.

„Grupul a achizitionat terenul pentru a dezvolta un centru de retail ancorat de un hipermarket si mai multe branduri internatioanle. Datorita cererii puternice din partea chiriasilor, grupul intetioneaza sa dezvolte un centru comercial in aceasta locatie. Procesul de obtinere a autorizatiilor decurge conform planului. Lucrarile de constructie pentru prima faze, de aproximativ 30.000 mp vor incepe dupa obtinerea autorizatiei de constructie”, se arata in raportul financiar din luna februarie a acestui an.

Targu Jiu

De departe cel mai activ investitori imobiliar este fondul de investitii sud-african NEPI. Intr-o informare remisa Bursei de Valori Bucuresti, fondul a anuntat in luna aprilie a acestui an ca a asigurat achizitionarea mai multor loturi de teren invecinate de aproape 4 hectare la Targu Jiu, unde vrea sa dezvolte un centru comercial, ancorat de chiriasi de talie internationala.

Vaslui, Alexandria, Sighisoara si Sfantu Gheorghe

Tot NEPI va construi cel putin patru strip-malluri, cu suprafete inchiriabile mai mici in orase precum Vaslui, Sighisoara, Alexandria si Sfantu Gheorghe. Anul trecut, NEPI a cumparat doua terenuri in Alexandria si Sfantu Gheorge, in apropierea supermarketurilor Kaufland, iar anul acesta a mai cumparat doua terenuri la Vaslui si Sighisoara. Strip-mallurile care vor fi construite in apropierea unitatilor Kaufland vor avea suprafete inchiriabile cuprinse intre 2.300 si 2.800 mp.

Brasov

Brasov Shopping City

In 2012, NEPI a finalizat achizitia si leaseback-ul unei constructii de retail (incluzand un teren aditional) de la Mobexpert. Proprietatile achizitionate sunt adiacente strip mall-ului dezvoltat de grup in 2011 si hipermarketului Carrefourd in Brasov. Achizitia s-a facut cu intentia de a combina si dezvolta proprietatile intr-un centru regional. Initial, NEPI si Carrefour doreau sa dezvolte la Brasov pana la 57.000 mp de suprafata inchiriabila, dar apoi au decis sa mareasca suprafata planificata a mallului. In acest scop, se poarta negocieri pentru achizitia unui teren de 7.000 mp adiacent proprietatilor NEPI. Mallul regional extins va avea aproximativ 65.000 mp suprafata inchiriabila si va fi integrat cu 13.200 mp de retail aflati in vecinatate. Finalizarea proiectului este planificata pentru 2014.

Coresi Shopping City

Immochan, divizia de imobiliare din cadrul Auchan, a obtinut autorizatia de constructie pentru mallul de la Brasov, anuntat anul trecut.

Korona Mall

Acest proiect de mall a fot anuntat inca dinainte de criza si inghetat. Pana in octombrie anul trecut, cand dezvoltatorul a anuntat si primul chirias. Lucrarile de constructie ar putea fi demarate anul acesta.

Bucuresti

Mall pe plaftorma Vulcan

Aici, NEPI este partener cu Benevo, companie canadiana controlata de omul de afaceri Michael Topolinski, care a cumparat la inceputul lui 2012 terenul fostei fabrici. Aici va fi dezvoltat un centru comercial cu o suprafata de 25.500 mp, ancorat de un hipermarket si mai multe branduri internatioanle. Primii chiriasi sunt Carrefour si KFC. Dezvoltatori sunt in discutii cu mai multi retaileri internationali pentru inchirierea de spatii comerciale. Totusi, Planul Urbanistic Zonal a fost aprobat in decembrie 2012, mai tarziu decat a fost anticipat. Daca nu vor exista intarzieri din cauza procesului de autorizare, proiectul va fi inaugurat la sfarsitul acestui an.

Victoria City Lifestyle Retail Center

Canadienii de la Benevo si CD Capital Partners, au semnat cu retailerul Cora pentru deschiderea unei unitati in viitorul mall Victoria City Lifestyle Retail Center, din zona Bucurestii Noi, a carui investitie anuntata in 2010 a fost de 150 de milioane de euro. Anul trecut, Benevo anunta un parteneriat cu cei de la NEPI pentru acest proiect, la care s-a renuntat ulterior.

Lucrarile de constructie la Victoria City Lifestyle Reatail Center vor fi demarate anul acesta, iar deschiderea este programata pentru cel de-al treilea trimestru din 2014. Unul dintre pricipalii chiriasi este Cora, care a semnat un contract de inchiriere a unui spatiu de 12.000 mp. In total, mallul din Bucurestii Noi va avea o suprafata de 68.000 mp inchiriabili.

Parklake Plaza

De cativa ani, inceperea constructie la mallul Parklake Plaza din Titan se tot amana. In ultimul raport financiar al dezvoltatorului Sonae Sierra, partener in acest proiect, se specifica faptul ca lucrarile vor fi demarate anul viitor.

„Pe parcursul anul 2012 am incheiat intelegerea cu Caelum Development pentru dezvoltare ParkLake in Bucuresti. Constructia urmeaza sa inceapa in 2014 si centrul va cuprinde 200 de magazine, deservind o arie de acoperire de o jumatate de milion de persoane. Proiectul, reprezentand o investitie de 185 milioane de euro, are deja semnate contracte pentru 52% din totalul de 67.000 metri patrati inchiriabili”, se arata in raportul anual al operatorului portughez de centre comerciale Sonae Sierra.

Mega Mall

Austriecii de la Real4You au anuntat ca vor ca in urmatoarele luni sa atinga un grad de inchiriere de 50% pentru proiectul Mega Mall, care se va construi pe terenul fostei platfotme Electroaparataj, dupa care se va trece la inceperea lucrarilor. Compania are autorizatia de constructie inca de anul trecut. Intre timp, retailerul Kaufland s-a apucat de curatarea terenului pe care il detine din fosta platforma si se pregateste de constructia unui hipermarket.

AFI B.NOI

AFI Europe, care a construit mallul AFI Palace Cotroceni, a anuntat recent ca a obtinut autorizatia de constructie pentru mallul de pe terenul fostei fabrici Laromet din Bucurestii Noi si ca lucrarile de constructie ar putea incepe anul acesta sau la inceputul anului viitor.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos