Acasă Stirile zilei Energie INVESTITORII calificati pentru licitatia de privatizare a OLTCHIM vor fi anuntati astazi!

INVESTITORII calificati pentru licitatia de privatizare a OLTCHIM vor fi anuntati astazi!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Investitorii calificati pentru licitatia de privatizare a Oltchim vor fi anuntati vineri, la ora 11.00, a declarat seful OPSPI, Remus Vulpescu, la Ministerul Economiei.

“Am verificat documentele de participare la privatizare, iar participantii calificati vor fi anuntati la ora 11.00”, a spus Vulpescu.

Sedinta investitorilor interesati de privatizarea Oltchim cu reprezentantii comisiei din cadrul Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) s-a prelungit joi seara, pentru verificarea unor documente si pentru completarea ofertelor depuse cu documente suplimentare, au declarat, vineri, reprezentanti ai Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.

Omul de afaceri Stefan Vuza a precizat, vineri dimineata, ca investitorilor li s-au cerut documente suplimentare, dar ca acest lucru nu este ilegal, deoarece au fost documente de clarificare.

“Nu te cheama nimeni la ora 12.00 noaptea la minister pentru documente suplimentare ilegal. Este vorba despre documente suplimentare necesare de clarificare”, a afirmat Stefan Vuza.

De asemenea, acesta a precizat ca se teme ca participarea sa cu doua firme la licitatie, Chimcomplex si AISA Invest, sa nu fie considerata o actiune concertata.

OPSPI a analizat, joi, ofertele de participare la licitatia pentru privatizarea Oltchim, urmand ca vineri sa fie analizate ofertele financiare.

Vineri la ora 12.00 va fi organizata licitatia cu oferta in plic urmata, daca va fi cazul, de licitatie cu strigare dupa regula licitatiei competitive, pentru vanzarea a 54,8062% din capitalul social al combinatului Oltchim Ramnicu Valcea.

Companiile PCC, Chimcomplex si AISA Invest si presedintele PP-DD Dan Diaconescu au depus oferte pentru privatizarea Oltchim.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos