Un designer olandez i-a construit pestisorului sau un sistem Fish on wheels, un acvariu care ofera libertatea de miscare a pestisorului in orice directie doreste.

Sistemele de deplasare robotice, controlate mai mult sau mai putin de un om, nu reprezinta o idee noua. In aces caz, este vorba de un acvariu pe patru roti autonom, ascuns in spatele numelui ,,Fish On Wheels.”

Proiectul a fost rezultatul unui studio olandez, numit Diip, specializat pe design. Acesta este menit sa ofere unui peste abilitatea de a se deplasa dincolo de limitarile unui acvariu de dimensiuni reduse. Ca un mic detaliu, exceptand acvariul, restul produselor folosite se gasesc deja la pachet intr-o forma similara cu cea de mai sus. Pentru ca lucrurile sa mearga unse, ansamblul are la baza un mic motoras electric, un procesor Arduino conectat la o camera si un peste intr-un acvariu ale carui miscari sunt urmarite de respectiva camera. Astfel, daca pestele o ia la stanga in acvariu, si rotile controlate de placa Arduino o iau in timp real in aceeasi directie, daca se deplaseaza in fata, acelasi lucru se intampla cu Diip.

Avand in vedere miscarile haotice ale pestilor din lumea reala, sunt curios daca nu cumva un studiu ar demonstra ca sistemul de mai jos reuseste mai degraba sa streseze pestii din acvariu, decat sa le ofere acestora un grad sporit de libertate.

Sursa: playtech.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.