Aceasta este o poveste adevarata despre un soldat american care venea acasa dupa ce a luptat in Vietnam. El si-a sunat parintii, cand a ajuns in San Francisco:

– Mama, tata, eu vin acasa, dar vreau sa va cer o favoare. Am un prieten pe care as dori sa-l iau cu mine.
– Desigur! Ne-ar placea sa-l cunoastem!
– Dar e ceva ce ar trebui sa stiti – a continuat copilul. El a fost grav ranit in lupta. El a calcat pe o mina si a pierdut un brat si un picior. Nu are alt loc unde sa mearga asa ca vreau sa vina sa locuiasca la noi.
– Imi pare rau sa aud asta, fiule, poate putem gasi un loc pentru el unde sa traiasca.
– Nu, vreau sa vina sa locuiasca cu noi.
– Fiule, tu nu stii ce-mi ceri. Cineva cu un astfel de handicap ar fi o povara teribila pe noi. Avem propriile noastre vieti si nu putem lasa asa ceva sa interfereze cu modul nostru de viata. Cred ca ar trebui sa vii acasa si sa uiti de baiatul asta. Va gasi el o modalitate sa traiasca pe cont propriu.

In acest moment, fiul a inchis telefonul. Parintii nu au mai auzit nimic de el.

Cateva zile mai tarziu, au primit un telefon de la politia din San Francisco. Fiul lor a murit dupa ce a cazut dintr-o cladire. Politia a crezut ca a fost sinucidere.

Parintii, nerabdatori, au zburat la San Francisco si au fost dusi la morga pentru a identifica trupul fiului lor. Ei l-au recunoscut, dar spre oroarea lor, au descoperit ca fiul lor avea doar un brat si un picior…

<<<<<<< >>>>>>>
MORALA
Parintii din aceasta poveste sunt ca multi dintre noi. Ni se pare usor sa iubim pe cei care sunt in cautare de distractie si voie buna, dar nu ne plac oamenii care ne aduc inconveniente sau care ne fac sa ne simtim inconfortabil. Am sta mai degraba departe de ei si de altii care nu sunt sanatosi, frumosi, inteligenti asa cum suntem noi.

Trebuie sa acceptam oamenii asa cum sunt. Si sa ajutam pe toata lumea sa-i inteleaga pe cei care sunt diferiti de noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.