Acasă Stirile zilei Instanţa a anulat ordinul prefectului Palaz prin care primarul Mangaliei fusese eliberat...

Instanţa a anulat ordinul prefectului Palaz prin care primarul Mangaliei fusese eliberat din funcţie

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Instanţa Tribunalului Buzău a decis, joi, anularea ordinului prefectului judeţului Constanţa, Claudiu Palaz, prin care fusese eliberat din funcţie primarul municipiului Mangalia, Mihai Claudiu Tusac, pe motiv de incompatibilitate.

Potrivit site-ului Tribunalului Buzău, instanţa dispune anularea ordinului prefectului judeţului Constanţa nr. 773 emis la data de 14.11.2011 prin care s-a constatat încetarea de drept a mandatului de primar al municipiului Mangalia al reclamantului Tusac Mihai Claudiu.

„Constată că prin sentinţa nr. 490 din 23.02.2012 pronunţată de Tribunalul Buzău s-a dispus suspendarea efectelor Ordinului nr. 773 din 14.11.2011 până la soluţionarea irevocabilă a prezentei acţiuni. Admite în parte cererea de acordare a cheltuielilor de judecată, în sensul că va obliga pârâtul să plătească reclamantului suma de 7.500 lei”, arată site-ul Tribunalului Buzău.

Decizia magistraţilor buzoieni nu este irevocabilă şi poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare.

În luna noiembrie a anului trecut, prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Palaz, a emis ordinul de eliberare din funcţie pentru primarul municipiului Mangalia, Mihai Claudiu Tusac, după ce Agenţia Naţională de Integritate a constatat că edilul s-ar afla în stare de incompatibilitate.

ANI a constatat că Mihai Claudiu Tusac nu a menţionat în declaraţia de interese că este reprezentant al Consiliului Local la RAJA Constanţa şi SC „Administrarea Parcului Industrial Mangalia. Inspectorii de integritate au constatat că primarul a fost în incompatibilitate în perioada 03.11.2008 – 24.06.2009, respectiv, în perioada 26.07.2008 – 24.06.2009, întrucât a deţinut, simultan, atât funcţia de primar al municipiului Mangalia, cât şi calitatea de reprezentant al Consiliului Local Mangalia în Adunarea Generală a Acţionarilor a SC RAJA SA Constanţa şi a SC „Administrarea Parcului Industrial Mangalia”.

Procesul s-a judecat la Tribunalul Buzău după ce Înalta Curte de Casaţie a decis în luna ianuarie strămutarea acestuia de la Tribunalul Constanţa, în urma unei solicitări a prefectului Claudiu Palaz.