Previziuni alarmante pentru omenire. Numarul oamenilor miopi s-a dublat in ultimii 50 de ani, iar un nou studiu publicat in jurnalul Ophthalmology intareste aceste statistici si ofera o previziune sumbra: jumatate din populatia lumii, aproape 5 miliarde de oameni, ar urma sa sufere de miopie in 2050, de sapte ori mai multi decat in anul 2000, noteaza Tree Hugger.

Mai mult, unul din cinci miopi vor prezenta un risc sporit de orbire.

Cresterea numarului de cazuri de miopie este atribuita unor factori de mediu, nu genetici.  Aceasta situatie se datoreaza „in principal modificarilor stilului de viata cauzate de combinatia dintre reducerea timpului petrecut afara si intensificarea activitatilor realizate de la distanta mica”, scriu cercetatorii de la Brien Holden Vision Institute (Australia) , cei de la Universitatea din Noua Galie de Sud si de la Institutul de Cercetare a Ochilor din Singapore, scris csid.

Acestia ii sfatuiesc pe parinti sa-si duca in mod regulat copiii la controale oftalmologice, sa ii indemne sa petreaca mai mult timp afara si sa le modereze activitatile de la distanta mica, cum ar fi utilizarea dispozitivelor electronice.

Daca oamenii de stiinta au crezut multa vreme ca factorii din spatele miopiei sunt in mare parte genetici, noile cercetari arata ca faptul ca oamenii petrec mai mult timp inauntru decat afara, nu computerele sau smartphone-urile, reprezinta principala cauza a problemei. O posibila explicatie ar fi  expunerea tot mai redusa la lumina.

Citeste mai mult aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.