Iaurturile colorate, in general cele cu fructe ascund un ingredient secret pentru a reda acea culoare vie, un mare producator de iaurturi fiind acuzat de o asociatie non-profit americana ca foloseste o insecta in obtinerea culorii dorite, potrivit realitatea.net.

Michael F. Jacobson, director la Centrul de Stiinta de Interes Public dinWashington, sustine ca Dannon foloseste carmin (sau E120), obtinut prin zdrobirea femelei insectei Coccoidea, pentru a colora iaurtul cu fructe intr-o culoare roz.

Vopseaua obtinuta din insecte, scrie upi.com, este folosita in mai multe linii ale companiei Dannon – Danone in Romania-, dar grupul foloseste coloranti naturali -suc de morcov- pentru liniile destinate copiilor, sustine aceeasi sursa.

Grupul condus de Jacobson sustine ca acest aditiv alimentar -carminul- ar trebui sa fie evitat de consumatori, pentru ca o mica parte dintre persoane pot avea alergii care pot merge de la forme usoare si pana la soc anafilactic dupa ce consuma un aliment care contine acest aditiv.

Citeste pe LumeaBizara.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.