Un cioban din Satu Mare a gasit o metoda originala de a-si adapa oile care ii mureau de sete pe pasune. A sunat la 112 si a cerut sprijinul pompierilor militari. La inceput, pompierii au crezut ca este o gluma, dar apoi s-au decis sa-l ajute pe cioban.

O autospeciala de noua tone a pompierilor militari din orasul Tasnad a mers la ferma ciobanului din satul Ratiu, grav afectat de seceta ce a lovit judetul Satu Mare in aceste zile.

„Marti, la ora 12:00, un echipaj de pompieri al Garzii de Interventie Tasnad din cadrul I.S.U. ,,SOMEs” Satu Mare a alimentat cu apa, cu o autospeciala cu capacitate de noua tone de apa, o ferma de ovine din localitatea Ratiu. Proprietarul a solicitat sprijinul ISU din cauza problemelor cauzate de seceta, in urma carora animalele nu au mai putut fi adapate, pe motivul lipsei unei surse de apa”, se arata intr-un comunicat remis presei de ISU Satu Mare.

Pompierii militari satmareni au mai intervenit marti si la trei incendii provocate, tot din cauza secetei, in comunele Turulung, Doba si Moftin, arata voceatransilvaniei.

„Marti, la ora 13:14, in Draguseni a fost anuntat un incendiu la un lan de grâu, având ca imprejurare probabila determinanta o scânteie sarita de la un utilaj mecanic de balotare a paielor, fiind afectate de incendiu aproximativ 0,60 hectare de grâu si 150 baloti de paie. Pentru lichidarea incendiului, au fost dislocate forte din cadrul Garzii de Interventie Turt si S.V.S.U. Turulung. in dupa-amiaza aceleiasi zile, in localitatea Dacia, la ora 14:48, a fost anuntat un incendiu de miriste, la care au intervenit de urgenta doua echipaje de pompieri militari, actionând in colaborare cu SVSU a localitatii Doba. in acest caz, au fost afectate de pârjolul focului, circa un hectar de lan de ovaz si aproximativ zece hectare miriste de paioase. Un al treilea incendiu a fost anuntat apoi in jurul orei 16:46, in localitatea Sânmiclaus, unde pompierii din cadrul Sectiei de Pompieri Carei si pompierii voluntari ai Serviciului Voluntar Pentru Situatii de Urgenta din localitatea Moftin au intervenit pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata, desfasurat pe o suprafata aproximativa de 25 hectare”, se mai arata in comunicatul remis de ISU Satu Mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.