O inregistrare video surprinde ceea ce pare a fi apropierea unor avioane de vanatoare ruse de o nava militara americana, in Marea Neagra, in cursul unui exercitiu desfasurat in februarie, in largul coastelor Romaniei, informeaza ABC News.

Inregistrarea video a fost facuta cunoscuta abia acum. in imagini se poate vedea cum avioane de vanatoare ruse se apropie de nava USS Porter. Imaginile au fost date publicitatii de televiziunea americana ABC News abia acum.

Avioanele militare ruse s-au apropiat periculos de distrugatorul Fortelor Navale americane aflat in Marea Neagra pentru un exercitiu militar coordonat de Romania si desfasurat in largul Portului Constanta, a acuzat la jumatatea lunii februarie un oficial american.

Incidentele militare au vizat distrugatorul american USS Porter si s-au produs pe 10 februarie in Marea Neagra, a declarat capitanul Danny Hernandez, purtatorul de cuvant al Comandamentului SUA in Europa. in momentul producerii incidentului, distrugatorul USS Porter participa la exercitiul naval „Scut Maritim 2017” („Sea Shield 2017”), desfasurat, conform Fortelor Navale americane, in Marea Neagra, in largul Portului Constanta, in perioada 1-10 februarie, informeaza Mediafax.

Avioane ruse s-au apropiat de distrugatorul USS Porter in mod „nesigur si neprofesionist”, pe 10 februarie, in Marea Neagra, a acuzat Danny Hernandez, purtatorul de cuvant al Comandamentului SUA in Europa, citat de site-ul agentiei Reuters. Potrivit oficialului american, au existat trei incidente separate care au implicat avioane militare ruse si distrugatorul USS Porter. in primul incident au fost implicate doua avioane de vanatoare ruse Suhoi Su-24, iar in al doilea a fost un aparat Suhoi Su-24; al treilea incident a implicat un avion Iliusin Il-38. „Nava USS Porter a incercat sa ia legatura cu toate avioanele, dar nu a primit niciun raspuns. Incidentele de acest fel sunt ingrijoratoare, deoarece pot avea drept rezultat un accident sau estimarea eronata a riscurilor”, a atras atentia Danny Hernandez.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.