Acasă Stirile zilei Justitia Incendiul de la Colectiv a trezit spiritul civic! Nu mai vrem sa...

Incendiul de la Colectiv a trezit spiritul civic! Nu mai vrem sa fim victimele nepasarii autoritatilor! „Stam langa o bomba cu ceas!”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Zeci de cetateni din cartierul bucurestean Prelungirea Ghencea au iesit sambata in strada pentru a protesta fata de ridicarea unui bloc cu zece etaje in Prelungirea Ghencea nr. 38 – 40, sector 6, la cativa metri de o benzinarie in curtea careia troneaza o impunatoare butelie GPL.

Nemultumiti ca autoritatile i-au permis dezvoltatorului – Anghel Residence – sa ridice blocul in imediata vecinatate a buteliei si temandu-se de un eventual accident, locuitorii cartierului cer verificarea actelor in baza carora s-a dat autorizatia de constructie, anularea acesteia daca se constata ca legea a fost incalcata, oprirea lucrarilor si eventual demolarea constructiei. De asemenea, cetatenii prezenti la protestul organizat de Initiativa Prelungirea Ghencea cer tragerea la raspundere a celor vinovati.

„Ganditi-va ce se poate intampla daca apare o scurgere de gaze si cineva arunca o tigara de la un balcon”, declara revoltat un cetatean in timp ce alta persoana reaminteste de accidentul produs in Rusia in august 2014 cand o explozie produsa la o benzinarie Makhachkala a trimis in spital mai multe persoane, cu arsuri grave iar proprietatile din jur au fost pulverizate.

„M-a scos in strada faptul ca in cartierul meu se construieste un bloc de 10 etaje aproape lipit de butelia GPL a unei benzinarii. Am intrebat primaria sector 6 daca exista autorizatie, daca totul este in regula, ni s-a spus ca da. Vazand insa ca blocul e foarte apropiat de butelie, am trimis o sesizare la ISU, sa ne spuna daca este in regula. De abia atunci au facut o vizita la fata locului si au constatat ca imobilul nu respecta distanta de 40 m fata de butelia GPL si de 12 m fata de gurile de descarcare ale benzinariei. Iar noi vrem sa stim cine a gresit! Nu mai vrem sa fim victimele nepasarii autoritatilor, cum s-a intamplat la Colectiv. Daca aceasta autorizatie nu a fost emisa cu respectarea legii vrem sa fie anulata, constructia oprita si vinovatii sa raspunda!”, a declarat Delia, unul din organizatorii acestui protest, conform http://epochtimes-romania.com.

„Vrem sa fim siguri ca acest bloc va fi in siguranta si la fel si cei ce locuiesc in aproprierea lui, vecinii, sau cei ce tranziteaza. Vrem sa nu fie nicio problema, nu vrem ca vreo explozie sa afecteze structura blocului sau oamenii din jur”, declara o alta protestatara, Adriana, venita la eveniment impreuna cu cei doi copii ai sai.

Potrivit protestatarei, este nevoie de mai multa responsabilitate si implicare din partea celor ce dau autorizatii: „Nu pui stampila asa, ca primarul, cum zicea Piedone. Trebuie sa studiezi bine actele, sa trimiti inspectorii pe teren, te asiguri ca totul e in regula si abia apoi sa semnezi!”.

Tinand in maini afise cu mesaje precum „Solidaritate, suntem toti in pericol!”, „Stop, nu vrem un nou Colectiv”, „Coruptia Ucide”, „Nu puneti gaz pe foc!” si „Inca mai plangem oamenii din Colectiv, dar autoritatile inca permit constructii periculoase”, cetatenii din cartier, carora li s-au alaturat membri ai unor grupuri cetatenesti de initiativa veniti din alte zone ale Capitalei, in semn de solidaritate cu problema lor, le-au cerut autoritatilor sa-si faca datoria si sa respecte legea.

Benzinaria nu exista!

Paradoxal sau nu, cetatenilor care, inainte de a iesi in strada au luat mai intai legatura cu autoritatile pentru a semnala pericolul pe care il reprezinta ridicarea unei cladiri in buza benzinariei li s-a spus ca … benzinaria nu exista! Pe hartie, evident.

Citeste mai mult AICI

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos