Acasă Stirile zilei Stiinta Incalzirea globala va face ca omenirea sa MOARA de foame

Incalzirea globala va face ca omenirea sa MOARA de foame

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Schimbarile climatice globale ameninta nu numai topirea ghetarilor, dar va duce si la deteriorarea dramatica a calitatii alimentelor.  La o astfel de concluzie au ajuns oamenii de stiinta americani care au studiat impactul emisiilor de carbon asupra culturilor de camp.

Conform CBS News, cercetatorii de la Universitatea din California au ales pentru experimente cultura graului.

Oamenii de stiinta au descoperit ca, in incercarea de a supravietui, plantele transforma nitratii in proteine, dar un obstacol serios pentru dezvoltarea lor este un nivel crescut de CO2 in mediul inconjurator. In rezultat avem o planta cu continut scazut de proteine, care o face neatragatoare pentru oameni din cauza lipsei de nutrienti.

Autorii au concluzionat ca, in viitor, calitatea produselor alimentare va scadea tot mai mult sub influenta cretterii nivelului de dioxid de carbon in atmosfera. In acest sens, sunt cruciali urmatorii 100 de ani. In unele parti ale lumii, calitatea culturilor de camp a inceput deja sa scada, fara ca expertii sa aiba o explicatie.

Ca o modalitate posibila de rezolvare a problemei  se propune cresterea nivelul de azot in plante prin inseminare artificiala, dar aceasta optiune este plina de efecte adverse. O alta metoda ar fi adaugarea de nitrati in apele subterane care, la randul sau, va conduce la sinteza de catre culturi a noi cantitati de proteine.

In septembrie anul trecut, organizatia umanitara DARA a pregatit un raport cu privire la impactul schimbarilor climatice asupra vietii oamenilor. Potrivit documentului, pana in 2030, procesele asociate cu incalzirea globala vor duce la moartea a mai mult de o suta de milioane de oameni. Principalele motive pentru cresterea brusca a mortalitatii vor fi topirea ghetarilor si dezastrele naturale cauzate de aceste topiri, seceta si cresterea nivelului marii.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos