Incalzirea globala o manipulare? Iata o dovada ca NU OAMENII provoaca incalzirea globala! VIDEO – Cap Limpede

Incalzirea globala o manipulare? Iata o dovada ca NU OAMENII provoaca incalzirea globala! VIDEO

O noua descoperire a oamenilor de stiinta spulbera teoriile potrivit carora oamenii provoaca incalzirea globala, de vina fiind „Perioada Calda Medievala” din urma cu 1000 de ani care a afectat intregul Pamant, potrivit mediafax.ro.

O echipa de oameni de stiinta condusa de geochimistul Tunli Lu, de la Universitatea Siracuza, New York, a descoperit, contrar credintelor generale, ca „Perioada Calda Medievala”, cu aproximativ 500 – 1.000 de ani in urma, nu a fost doar in Europa. De fapt, ea s-a extins pana in Antarctica, ceea ce inseamna ca Pamantul a avut deja o incalzire globala fara ajutorul emisiilor de dioxid de carbon produse de oameni, informeaza Daily Mail.

Click pe aceeasi tema:  Evolutia lumii in kilograme! Cat cantareste tot ce a construit omul pe Pamant!

In prezent, Comisia Interguvernamentala pentru Schimbarea Climatului considera ca „Perioada Calda Medievala” a fost doar in Europa, iar fenomenul de incalzire din prezent este doar din cauza emisiilor produse de oameni.

Profesorul Lu a precizat insa ca a gasit dovada care contrazice teoria Comisiei printr-un mineral rar numit ikaite, care se formeaza in ape reci.

„Ikaite este versiunea inghetata a calcarului. Cristalele sunt stabile doar in conditii reci si se topesc la temperatura camerei”, a spus el.

Apa care tine structura cristalului retine informatii despre temperaturile existente atunci cand a fost creat cristalul. Echipa lui Lu a reusit, pentru prima data, sa stabileasca din ikaite un subiect de studiu pentru temperaturile existente in trecut.

Click pe aceeasi tema:  Sultanul Erdogan ameninta Europa! "Sa stea la locul lor! Nu vom tine cont!"

Cercetatorii au studiat cristalele de ikaite forate de pe coasta Antarcticii. Straturile de sedimente erau depozitate de peste 2.000 de ani. Cercetatorii au fost interesati in special de cristalele depozitate in urma cu aproximativ 300-500 de ani, in timpul „Micii Ere Glaciare”, si de cele din timpul „Perioadei Medievale Calde”.

Ambele perioade au fost documentate pentru nordul Europei, dar studiile nu au fost concludente daca acestea s-au extins in Antarctica.

Echipa lui Lu considera ca aceleasi conditii au existat si in Antarctica dupa cercetarile lor.

„Am aratat ca acel climat din nordul Europei a influentat conditiile climatice si in Antarctica. Mai important e ca am descoperit cum sa studiem conditiile climaterice existente printr-un anumit mineral”, a concluzionat Lu.

Click pe aceeasi tema:  Solstitiul de vara! E ziua cea mai lunga din an cand "Soarele sta drept"! Ard toate posibilele necazuri!
spre