Acasă Stirile zilei Inca un MOTIV sa fii FERICIT: CONDITIA FIZICA!

Inca un MOTIV sa fii FERICIT: CONDITIA FIZICA!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Persoanele fericite se bucura de o conditie fizica mai buna decat cele nefericite, se arata intr-un studiu al oamenilor de stiinta britanici.

Un studiu recent a aratat ca persoanele care se bucura de viata merg mult mai repede si sunt mai active la varste inaintate, in comparatie cu persoanele nefericite. De asemenea, oamenii in varsta care sunt fericiti au mai putine probleme in a se da jos din pat, in a se imbraca si spala, informeaza dailymail.co.uk.

Pentru realizarea acestui studiu, cercetatorii de la University College London au evaluat 3.199 de barbati si femei cu varsta de peste 60 de ani, care locuiesc in Marea Britanie.

Oamenii de stiinta au monitorizat legatura dintre starea de bine emotionala si bunastarea fizica a participantilor, pe o durata de opt ani.

Participantii la studiu au fost impartiti in trei grupuri – 60-69 de ani, 70-79 de ani si 80 de ani sau mai mult – si au fost intrebati despre bucuriile lor in viata.

Apoi, cercetatorii au realizat o serie de interviuri cu voluntarii pentru a determina daca au intampinat dificultati in realizarea activitatilor zilnice, cum ar fi sa se dea jos din pat, sa se imbrace si sa se spele.

„Studiul a aratat ca oamenii in varsta care sunt mai fericiti si se bucura de viata au prezentat un declin mai scazut in ceea ce priveste activitatile fizice odata cu inaintarea in varsta. Acestia sunt mai putin predispusi sa dezvolte deficiente in activitatile zilnice, cum ar fi sa se imbrace sau sa se ridice din pat, iar viteza lor de mers arata un declin fizic mai scazut, comparativ cu cei care se bucura mai putin de viata”, a spus Andrew Steptoe, care a facut parte din echipa de cercetatori ce a realizat studiul.

In cazul participantilor cu varsta cuprinsa intre 60 si 69 de ani s-a inregistrat un nivel mai ridicat de bunastare fizica, la fel ca in cazul celor cu un nivel socio-economic si educational ridicat si al celor care erau casatoriti si munceau.

In schimb, persoanele care sufereau de boli cronice, precum afectiuni cardiace, diabet, artrita, accident vascular cerebral si depresie, au aratat un nivel mai mic de bunastare fizica.

Persoanele al caror nivel de bunastare fizica a fost mai mic au fost de trei ori mai predispuse sa intampine probleme in activitatile zilnice.

De asemenea, un studiu anterior a aratat ca persoanele in varsta care se bucura din plin de viata au mai multe sanse sa supravietuiasca in urmatorii opt ani. Ceea ce arata acest nou studiu este ca acestia au si o conditie fizica mai buna.

Sursa: mediafax.ro

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos