Barcelona a câştigat Cupa Regelui, după ce a învins-o în finală pe Athletic Bilbao, cu scorul de 3-0. Pep Guardiola se desparte astfel de Barca, câştigând un ultim trofeu.

În prima repriză a fost doar o echipă pe teren, catalanii deschizând scorul încă din minutul doi, prin Pedro. Al doilea gol a venit 18 minute mai târziu şi a fost marcat de nimeni altul decât argentinianul minune, Lionel Messi. După doar 25 de minute de la startul partidei, Pedro reuşeşte dubla, învingându-l pe Iraizoz cu un şut la colţul lung, stabilind de altfel şi scorul final al partidei.

La finalul reprizei, scorul era 3-0 pentru catalani şi bascii intrau la cabine bulversaţi.

La pauză, antrenorul bascilor, Marcelo Bielsa, a procedat ca la finala Ligii Europa de la Bucureşti, când a făcut două schimbări. Ander Herrera i-a luat locul lui Susaeta, iar Perez l-a înlocuit pe Marcos. Aceste schimbări au echilibrat cât de cât situaţia, bascii trecând pe lângă gol de două ori, prin Ibai Gomez şi Aurtenetxe. Scorul a rămas neschimbat şi Barcelona şi-a trecut în palmares a 26-a Cupă a Regelui, în timp ce Atheltic Bilbao a rămas pe locul doi în clasamentul cupei, având în palmares 23 de cupe.

 

Athletic Bilbao: Iraizoz – Iraola, Ekiza, Amorebieta, Aurtenetxe – Martinez, Marcos – Susaeta, Muniain, Gomez – Llorente

 

Barcelona: Pinto – Montoya, Pique, Mascherano, Adriano – Xavi, Busquets, Iniesta – Alexis, Messi, Pedro