Acasă Stirile zilei In sfarsit, TAXIUL SPATIAL a fost lansat. Vezi cat costa o cursa...

In sfarsit, TAXIUL SPATIAL a fost lansat. Vezi cat costa o cursa pana in spatiu si inapoi

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Seful companiei americane SpaceX, Elon Musk, a prezentat ieri, in California, la sediul central din Hawthorne, o versiune a navei spatiale cu echipaj Dragon V2. Capsula este proiectata sa transporte sapte astronauti la Statia Spatiala Internationala (ISS) incepand cu 2017.

Costul unul „bilet” pentru astronaut va fi, potrivit lui Elon Musk, de aproximativ 20 de milioane de dolari. Seful SpaceX a declarat ca in cazul in care NASA va continua sa dezvolte proiectul, primul zbor pe orbita a Dragon V2, fara astronautii, ar putea avea loc in la sfarsitul anului 2015, iar zborul de test cu echipaj uman – abia in 2016.

Musk a declarat ca dispozitivul este capabil atat sa aterizeze cat si sa amerizeze. „Aceasta este metoda pe care ar trebui s-o folosim in secolul XXI „, – spune seful SpaceX. Privind in perspectiva, Musk nu exclude ca nava va fi folosita si pentru zboruri spre Luna sau Marte.

dragon

Dragon V2 este o versiune imbunata?ita a „marfarului” spatial Dragon, care a realizat pana acum cu succes patru misiuni pe ISS. Avand contract cu NASA, naveta Dragon va mai efectua alte 9 zboruri spre Statia Spatiala Internationala.

Taxiul spatial a fost dezvoltat de catre SpaceX cu sprijinul financiar al NASA. Scopul programului este crearea unui „taxi” pentru astronautii de pe ISS cu o prima lansare in 2017.

In paralel, navete similare sunt in prezent dezvolatte de firmele Boeing Corporation si Sierra Nevada Corp.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos