Acasă Stirile zilei Tech In curand, cu 3D-browser, vom naviga pe Net direct de pe peretii...

In curand, cu 3D-browser, vom naviga pe Net direct de pe peretii caselor noastre

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Microsoft Research, divizia de cercetare a Microsoft, a prezentat conceptul „3D-browser” SurroundWeb. Acesta permite afisarea de continut web pe orice suprafata plana din camera: de exemplu dulapuri, pereti sau chiar plafon.

Afisarea imaginilor se face cu ajutorul unui proiector, iar determinarea suprafetelor potrivite pentru proiectarea continutului se va face cu ajutorul senzorului Kinect al consolei de jocuri Xbox.

3D-browser SurroundWeb poate afisa pe pereti nu doar site-uri intregi, dar si parti sau elemente ale acestora.

Drept „ecrane” pot servi mai multe obiecte din camera simultan (pana la 25). Imaginea se actualizeaza cu 25 de cadre pe secunda, iar rezolutia maxima a unui „ecran” este de 1440×720 pixeli.

Pentru a controla „3D-browser-ul” se pot utiliza, de exemplu, comenzile vocale. Microsoft nu a precizat daca aceasta tehnologie va fi lansata pentru uz comercial.

3D-browser SurroundWeb este o dezvoltare a proiectului IllumiRoom destinat gamerilor. IllumiRoom creeaza „efect de prezenta”: o scena de joc este afisata nu numai pe ecranul TV, dar, de asemenea si pe peretii camerei in care se afla jucatorul.