Acasă Sanatate In ce MOMENT devine BEREA un medicament UTIL!

In ce MOMENT devine BEREA un medicament UTIL!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Berea poate aduce pe langa efectul de racorire in timpul verii, si o multime de beneficii asupra organismului.

 

Singura conditie este un consum moderat. Astfel, cantitatea de bere recomandata zilnic de medici pentru barbati este de doua pahare de 330 de mililitri, iar in cazul femeilor – jumatate din aceasta cantitate.

Femeile care beau o cantitate moderata debere vor beneficia de o intarire a sistemului osos, arata un studiu realizat de cercetatorii spanioli de la Universitatea Extremadura din Caceres.

Contrar asteptarilor, berea nu ingrasa. Aceasta este concluzia oamenilor de stiinta de la Consiliul Superior de Cercetari Stiintifice din Madrid.

Compozitia sa recomanda berea ca pe o bautura adecvata pentru a reface pierderile hidrominerale care se produc prin transpiratie, facilitand recuperarea dupa exercitiul fizic, mai ales cand se realizeaza intr-un mediu calduros.

Potrivit expertilor de la Harvard, amatorii de bere prezinta un risc cu 40 pana la 60 la suta mai mic de a face atac de cord, deoarece furnizeaza organismului minerale si vitamine esentiale, si este bogata in potasiu si saraca in sodiu, ceea ce confera un echilibru perfect pentru presiunea arteriala.

Berea are un continut bogat de magneziu, care ne protejeaza de pietrele la vezica biliara si la rinichi. Din aceasta cauza, un pahar de bere pe zi scade riscul aparitiei pietrelor la rinichi cu 40 la suta.

Sursa: gandul.info

Citeste caplimpede