Acasă Stirile zilei Stiinta In ce fel gestionam si ce anume amplifica AGRESIVITATEA COPIILOR!

In ce fel gestionam si ce anume amplifica AGRESIVITATEA COPIILOR!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Agresivitatea copilului tau a crescut si nu stii cum sa gestionezi situatia? Parintii sunt destul de ingrijorati de agresivitatea copiilor care sparg, arunca, tipa, injura, lovesc, iar in aceste cazuri cei mai multi ajung cu copii la specialisti.

Aceste comportamente nu fac altceva decat sa ne arate ceea ce este de fapt in interiorul copilului – atunci cand are un comportament violent, agresiv, el transforma obiectele sau persoanele asupra carora actioneaza intr-o portavoce a suferintei sale, imaginile din jurul sau fiind de fapt imaginea sufletului sau. Agresivitatea verbala este de obicei invatata din mediu si pentru ca ea produce un soc si o stare tensionata pentru copil, este reluata de acesta in incercarea de a intelege ce inseamna acele cuvinte si de unde le vine uriasa forta care l-a lovit si uimit atunci cand le-a auzit prima oara

O mare parte a copiiilor agresivi provine din medii sociale conflictuale, in care sunt neglijati sau abuzati, ei fiind considerati de psiholog „simptomul familiei”, felul in care probleme mult mai adanci, si de regula ale adultilor, ies la iveala. Copilul isi poate manifesta agresivitatea inca din perioada de sugar, ca si modalitate de a obtine un beneficiu, sau aceasta manifestare poate fi doar un comportament afectiv, impulsiv, neplanificat, nascut din frica si amplificat prin crize de furie.

In acest caz comportamentul agresiv are pentru ei un rol preventiv, deoarece se simt amenintati, sunt foarte sensibili, nu au incredere in ceilalti si incearca se preintampine astfel pericolul, castigand respectul celorlalti, pe principiul „cea mai buna aparare este atacul”. Reactia celorlalti, care devin supusi, le intareste agresivitatea si le confirma ca acesta este comportamentul pe care trebuie sa il adopte, situatie intalnita cu precadere in cazul parintilor inconsecventi, care au probleme cu disciplinarea copilului sau unde exista conflicte conjugale.

Continuarea pe esibian.ro!