Socrate a fost una dintre cele mai inteligente persoane din aceasta lume. El este cel care a schimbat foarte mult modul in care civilizatia actuala gandeste si a inspirat chiar si activitatea lui Platon. Socrate ne-a lasat o mostenire impresionanta, cea care este atat de strans legata de moralitate.

Socrate pare sa fie eternul contemporan, deoarece metodele sale sunt folosite chiar si in vremurile noastre. Deci, daca iti doresti sa te bucuri de insuflarea unor argumente bine fondate, urmeaza-i calea.

Ideea de baza, din spatele metodei sale este foarte simpla, trebuie doar sa adresezi multe intrebari. Contraataca acuzatiile si vino cu argumente solide, in cele din urma sortii izbandei vor fi de partea ta.

Sa ne gandim la urmatoarea situatie: te intorci tarziu de la munca si partenerul incepe sa tipe la tine. Este posibil sa fii tentat sa ii spui ca nu este chiar atat de tarziu si ca poti ajunge acasa la orice ora doresti, insa asta il va enerva si mai tare.

Poti aplica metoda lui Socrate si sa incepi sa ii adresezi intrebari, cu privire la subiectul care il deranjeaza. Il poti intreba de ce este atat de furios? Ce ar fi trebuit sa faci? Acest tip de intrebari poate preveni conflicte ulterioare, din care nici tu si nici partenerul nu aveti nimic de castigat. In acelasi timp, adresandu-i intrebari ii vei demonstra ca esti interesat de doleantele sale si iti doresti sa solutionezi conflictul.

Desigur, metoda lui Socrate este o masura extraordinara, care functioneaza si in cazul managementului unei firme. In acest caz ne putem referi la persoanele care se ocupa cu vanzari: trebuie sa vinzi un sampon, iar oamenii s-au plictisit de aceeasi reclama. Daca vei avea in fata ta o persoana furioasa, poti adresa intrebari de tipul: credeti ca acest sampon este ca toate celelalte? De ce spuneti asta? L-ati incercat?

In acelasi timp, atunci cand nu vrei sa dezvalui adevarul, este mai bine sa pui intrebari, decat sa minti. De exemplu, daca cineva te intreaba: ce faci aici la ora aceasta? Poti raspunde simplu: dar tu?

Sursa: Secretele

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.