Acasă World Imaginile care au dezgustat o lume intreaga! O balena este macelarita in...

Imaginile care au dezgustat o lume intreaga! O balena este macelarita in fata unui restaurant spre curiozitatea trecatorilor!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Mediul online protesteaza in toata lumea fata de imaginile dezgustatoare in care o balena este macelarita in fata unui restaurant din China de bucatari. Balena de opt tone a fost cumparata de patron si pusa ca trofeu in plina strada.

Vanatoarea si uciderea de balene este interzisa in China, acestea fiind specii protejate.
Potrivit presei chineze, patronii localului din Xinyu au cumparat balena de la niste pescari si le-au cerut bucatarilor sa o taie in fata trecatorilor.
Un martor a filmat scenele care i-au dezgustat pe multi dintre cei prezenti. Autoritatile chineze au anuntat ca au lansat o investigatie.
Cu toate acestea, invocand diverse motive, de la necesitatea de hrana la pastrarea unor traditii, unele state continua sa vaneze cetacee. Se detaseaza, evident Japonia, Islanda si Norvegia, urmate de Insulele Faroe, Danemarca, Canada, Rusia, Coreea de Sud, Statele Unite si chiar Indonezia.

In aceste conditii, situatia din prezent a ajuns cu adevarat tragica, conform cercetatorilor si ecologistilor care monitorizeaza si studiaza aceste minunate animale si care au demonstrat ca numarul lor continua sa scada de la an la an.

sursa: stirileprotv

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos