Acasă Stirile zilei Stiinta IMAGINI SPECTACULOASE cu ERUPTIA unui VULCAN, surprinse de o drona! VIDEO

IMAGINI SPECTACULOASE cu ERUPTIA unui VULCAN, surprinse de o drona! VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

O drona a oferit cateva imagini spectaculoase cu vulcanul Bardarbunga din Islanda, care a inceput sa erupa la sfarsitul lunii august, improscand lava in aer si acoperind regiunea cu o patura de cenusa.

Cu ajutorul unei drone, un realizator de film si un regizor au reusit sa surprinda imagini din timpul eruptiei vulcanice, scrie Daily Mail.

Vulcanul este format dintr-un crater adanc de 700 de metri, ascuns sub gheata, de-a lungul careia se afla numeroase fisuri, pe unde au loc eruptiile. Fisurile se intind pe distante de zeci de kilometri, in mai multe directii.

Imaginile filmate cu ajutorul dronei au fost surprinse pe 20 septembrie de Eric Cheng si Ragnar Th. Sigurdsson. Drona cu care a fost realizata filmarea costa 750 de lire sterline, poate comunica prin WI-FI pe o distanta de 1.000 de metri si poate zbura continuu 25 de minute.

Eruptia care a inceput in luna august ar putea dura un an. La o zi dupa filmare, regiunea a fost acoperita de lava.

Vulcanul Bardarbunga, situat sub cel mai mare ghetar din Islanda, cu o inaltime de circa 2.000 de metri, este considerat suficient de periculos pentru a ameninta, in cazul unei eruptii, traficul aerian din nordul Europei si Atlanticul de Nord, asa cum a fost la eruptia vulcanului Eyjafjallajokull in 2010.

Sursa: mediafax.ro