Din ciclul ce mizerii mai bagam in gura ne concentram atentia asupra mezelurilor! Pe langa faptul ca aceste carnuri prefabricate nu sunt deloc sanatoase pentru consumul uman mai exista si firme fantoma care nu au nici o reteta pentru a face aceste amestecuri de carne si nici un fel de documente pentru provenienta tipului de carne folosit.

Este si cazul unei fabrici de mezeluri fara aviz de functionare din sectorul 1 al Capitalei, descoperita de ofiterii Directiei de Investigare a Fraudelor din cadrul IGPR, in cadrul unui control de rutina care ii urmarea in special pe comerciantii de fructe.

Au fost gasite numeroase neregului in cadrul acestei firme ”fantoma”, mai ales ca mezelurile erau inscriptionate cu brandurile unor firme cunoscute, apoi vandute in supermarketuri, cu termen de valabilitate ”valid”. Multe dintre alimente erau depuse in conditii insalubre, scrie nationalisti.ro. Ceea ce este de-a dreptul scandalos este faptul ca reprezentantii legii au descoperit cateva recipiente pline de un tip ciudat de carne. Acestia au declarat ca este foarte posibil sa fie vorba despre carne de pisica, si au trimis deja cateva mostre la un laborator pentru confirmare.

Politistii spun ca in fabrica ce producea mezeluri ilegal au fost gasite sute de kilograme de carne si mezeluri, produse in hale de mizerie.

Sute de kilograme de mezeluri au ajuns in doua supermarketuri, dar nu se stie daca acestea au fost vandute.

Presedintele patronatului Romalimenta, Sorin Minea, a spus ca descoperirea fabricii ilegale este o mare realizare a politiei si ca cei prinsi facand astfel de lucruri trebuie amendati serios si trebuie sa raspunda si penal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.