Ceasul Midnight Planetarium, Planetariul de la miezul noptii, este o combinatie incredibila de inginerie, proiectare si maiestrie artistica. Pe langa faptul ca afiseaza timpul, acest ceas ne arata miscarile a sase planete din sistemul nostru solar, cum graviteaza in jurul soarelui.

Fiecare dintre cele sase planete este reprezentata de cate o piatra pretioasa sau semipretioasa pentru a arata culoarea fiecarei planete – serpentin pentru Mercur, cloromelanita pentru Venus, turcoaz pentru Pamant, jasp rosu pentru Marte, agata albastra petru Jupiter si sugilit pentru Saturn.

Celelalte doua planete din sistemul nostru solar au fost excluse deoarece miscarile lor pe ceas ar fi imperceptibile si nepractice. Uranus orbiteaza in jurul Soarelui in 84 de ani pamanteni, iar Neptun face aceasta calatorie in 164 de ani.

Ceasul Midnight Planetarium are 396 de piese si trei ani de munca, cu tot cu dotarile din pietre pretioase si semipretioase, astfel ca si pretul este pe masura: 245.000 de dolari. Cu toate acestea noi putem doar visa la acest ceas iar proprietarul poate visa la stele privind ceasul.

Ceasul Midnight Planetarium a fost realizat pentru Van Cleef & Arpels, in parteneriat cu designerul olandez de ceasuri Christiaan van der Klaauw, fiind prezentat publicului de la Geneva la Salonul International de Ceasuri de Lux.

 

1no1

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.