Acasă Multimedia Fotogalerie IMAGINI cu cel mai frumos ORAS ABANDONAT din lume! Vezi de ce...

IMAGINI cu cel mai frumos ORAS ABANDONAT din lume! Vezi de ce se bat producatorii de filme pe acest LOC DE POVESTE!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cel mai frumos oras abandonat din lume este orasul Craco din Italia, unde si producatorii de filme se bat pe acest loc pentru a filma numeroase pelicule.

Orasul medieval Craco, din sudul Italiei, are o suprafata de aproximativ 40 de kilometri patrati si a fost construit pe dealuri, pentru ca locuitorii sai sa poata supraveghea imprejurimile.

Numele orasului este datat in 1060, atunci cand teritoriul a intrat in posesia lui Arnaldo, Arhiepiscop de Tricario. Acesta a denumit zona ”Graculum” (in latina ”micul camp arat”).

De-a lungul timpului, orasul s-a dezvoltat, devenind un important centru militar si avand chiar o universitate. in 1656, o epidemie de ciuma a ucis sute de locuitori ai orasului.

intre anii 1892 si 1922, peste o mie de locuitori ai migrat in America de Nord din cauza conditiilor agricole dificile. in 1963, Craco a inceput sa fie evacuat din cauza unor alunecari de teren provocata de lucrari de infrastructura si sisteme de irigatii. Inundatiile din 1972 au inrautatit situatia, iar dupa un cutremur din 1980, orasul a fost complet abandonat.

Craco a fost descris ulterior ca fiind cel mai frumos oras abandonat din lume.

Localitatea a devenit atractie pentru producatorii de filme, printre peliculele filmate aici fiind ”Patimile lui Hristos” regizat de Mel Gibson sau ”Quantum of Solace” din seria James Bond.

10.

IMAGINI cu cel mai frumos ORAS ABANDONAT din lume! Vezi de ce se bat producatorii de filme pe acest LOC DE POVESTE!10